Valitse sivu

Viikon Hän on Sastamalan Kumurin puheenjohtaja Sami Ristimäki

 1. Mitä teet työksesi?  

  – Lastensuojelun parissa lastenkodin ohjaajana.
 2. Entä vapaa-ajalla?

  – Opiskelen töiden ohella Porin Diakonia-ammattikorkeakoulussa monimuoto-opiskeluina Sosionomiksi. Töiltä ja opinnoilta jäävä aika kuluu pitkälti Kumurin puheenjohtajana seuran asioita hoitaessa.
 3. Miten Sastamalaan synnytettiin pesisbuumi?

  -Sastamalassa on pitkät perinteet pesäpalloon, puulaakia ja pesiskoulutoimintaa on ollut jo vuosia. Nyt oli aika perustaa oma seura ja alkaa tarjoamaan pesäpalloharrastusta kaikenikäisille. Viime kesänä Kumuri sai toimia Manse-pp:n alaisuudessa ja viime syksynä perustimme virallisesti oman seuran, Sastamalan Kumuri Ry:n
 4. Paljonko seuralla on aktiivisia vapaa-ehtoisia?

  – Seuramme on perustettu vasta viime syksynä ja olemme vielä pieni seura. Aktiivisia vapaa-ehtoisia seurallamme on noin 10 henkilöä.
 5. Montako joukkuetta Sastamalan Kumurilla on?

  – Sastamalan kumurilla on kaksi aluesarjajoukkuetta: D-ikäiset (2005-2006 syntyneet) sekä F-ikäiset (2009-2010 syntyneet). Aluesarjajoukkueiden lisäksi Kumurilla on kaksi pesiskouluporukkaa, 2006-2008 syntyneet ja 2009-2011 syntyneet. Molemmat pesiskouluporukat osallistuvat pienpesis-sarjaan. Junioritoiminnan lisäksi Kumurilla on lady-pesis porukka sekä puulaakisarja, johon osallistuu tänä vuonna 7 joukkuetta.
 6. Mikä on seuran johtokunnan työnjako?

  – Koska seuramme on vielä pieni, jokaiseen ”vastuualueeseen” ei aina löydy omaa henkilöä, joten usein yksi henkilö hoitaa useampaa aluetta. Onneksi meille on huipputiimi kasassa ja saamme hommat jaettua yhdessä =)
 7. Mitä tavoitteita Sastamalan Kumurilla on tulevaisuuteen?

  – Tavoitteenamme on saada pesäpallosta mieluinen harrastusvaihtoehto ja tarjota pesäpalloa kaikenikäisille myös tulevinakin vuosina. Toiminnan laajeneminen useampaan joukkueeseen, sillä tällä hetkellä emme pysty tarjoamaan jokaiselle ikäluokalle omaa joukkuetta aktiivisten vapaaehtoisten vähyyden vuoksi.
 8. Laadi seuran SWOT-analyysi (vahvuudet, heikkoudet, uhat, mahdollisuudet

  -Vahvuudet:  innokkaat Juniorit, aktiiviset seuran jäsenet, Mika Mikolan antama tuki ja opit, tasa-arvoisuus, hyvä me-henki

  – Heikkoudet: aktiivisten ”touhuajien” vähyys (emme tällä hetkellä pysty vastaamaan kysyntään)

  – Uhat: Sastamalassa ei ole kuin yksi pesäpalloon soveltuvan kokoinen kenttä, joka on sarjakäyttöön hyvin alkeellinen. Jos toiminta laajenee, tarvitaan lisää pelikenttiä, jotka soveltuvat pesäpallon pelaamiseen aluesarjatasolla. Sastamalassa ei myöskään ole pesäpalloon soveltuvaa sisäliikuntapaikkaa, joka mahdollistaisi seuran ympärivuotisen harjoittelumahdollisuuden.

  -Mahdollisuudet: Sastamalan kaupunki on ottanut seuramme myötä pesäpallotoiminnan lisääntymisen hienosti huomioon, joten toiminnan laajentuessa uskon, että Sastamalan kaupunki ottaa huomioon seuramme kenttätarpeet. Pesäpallo on helposti lähestyttävä laji, joten uskon, että saamme lisää aktiivisia jäseniä, joka mahdollistaa toiminnan laajentumisen.
 9. Mitä apuja seura kaipaisi eniten Pesäpalloliitolta?

  – Seuramme on tuore ja moni asia on meille uutta ja ihmeellistä. Toivomme Pesäpalloliitolta ymmärrystä ja selkeitä ohjeistuksia, jotka tuoreenkin seuran on helppo omaksua sekä mahdollisuuden kysyä, jos jokin asia mietityttää.
 10. Nopeat: lempiruoka: Riisi ja kanakastike juoma: Coca-cola elokuva: Klik! tv-sarja: Salkkarit esikuvasi: Markku Kärki hienoin persoona, kenet olet pesiksen parissa tavannut: Ismo Sylander ja Mika Mikola