Valitse sivu

Tämän viikon Hän on Hämeenkyrön Räpsän puheenjohtaja Tomi Ahola.

  1. Mitä teet siviilissä?

Taustatalkoilen Hämeenkyrön Räpsässä ja penkkiurheilen.

2. Miten Hämeenkyrön Räpsällä menee vuonna 2019?

Räpsällä menee vuonna 2019 vilkkaasti. Toteutimme syksyllä 2018 varsin laajan uusien vetäjien koulutuksen. Lisäsimme talven harjoitusvuoroja viidenneksellä. Nyt kauden kynnyksellä päästään näkemään tämä talvikauden ahkera työ.

3. Mitkä ovat seuran tulevan kesän tavoitteet?

Jokainen juniorijoukkue on asettanut omat tavoitteensa, vaihdellen yhdessä pesiksestä riemuitsemisesta SM-mitaliin. Seurana tavoitteemme on mahdollistaa näiden tavoitteiden saavuttaminen. Räpsän slogan vuodelle 2019 on: Liikutaan ja toimitaan hyvässä seurassa – Räpsässä. Tämä lause asetti tavoitteeksi yhteisen ilon, niin pelaamisessa kuin taustatekemisessäkin.

4. Seura tunnetaan laadukkaasta tyttöjuniorityöstä. Onko samaa näkymää poikien osalta tulevaisuuteen?

Otimme vuosi sitten pitkän tauon jälkeen ensiaskeleita poikajuniorien parissa. Talvella pyöritimme muutamaa harjoitusryhmää. Poikajunnupuolella koemme tärkeäksi paikallisen yhteistyön eri urheilulajien kesken, eritysesti jääkiekon. Poikajunnutoiminta on vielä alkutekijöissään. Uskomme, että alueellisen pesäpalloyhteistyön ja paikallisen urheiluseurojen välisen yhteistyön avulla poikien kiinnostus tätäkin lajia kohtaan kasvaa.

5. Räpsä on yksi monista seuroista, joilla on toimiva pesisliikkari. Onko liikkarista tullut uusia G-junioripelaajia?

Liikkarilaiset ovat oikeastaan jakaantuneet tasaisesti sekä G-junnuihin, että F-tyttöihin ja F-poikiin. Isompi haaste on ollut kesän pesiskoululaisten jatkaminen talven harjoitusryhmiin. Ehkä siellä on mukana paljon perheitä, joissa pesäpalloilu mielletään vielä vain kevään ja kesän lajiksi.

6. Tee Räpsän SWOT-analyysi (vahvuudet, heikkoudet, uhat, mahdollisuudet)

Vahvuudet: Kylän henki. Pelaajat, valkut ja taustat tuntevat tai voivat helposti tulla tutuiksi toisilleen.

Heikkoudet: Seuran sisäiselle valmentajatietämyksen jakamiselle tarvitaan kanava ja toimintamalli. Vetäjien liikkuvuus eri harjoitusryhmien välillä.

Uhat: Ikäluokkien pieneneminen. Työssä- ja koulunkäyntialueiden siirtyminen suurempiin taajamiin.

Mahdollisuudet: Yhteisöllisyys. Lajin ja seuran nousu hämeenkyröläisen ja pirkanmaalaisen yleisön tietoisuudessa.

7. Montako joukkuetta Räpsä saa tulevan kesän sarjoihin?

Yhdeksän. Lisäksi yksi yhteisjoukkue Ikaalisten Tarmon kanssa.

8. Räpsä voitti B-tyttöjen halli-SM:n. Mikä vaikutus tällä oli seuraan?

Järjestävänä seurana itse turnaus oli jo uusi haaste. Se mahdollisti yhteistyön kehittämisen toisen järjestävän seuran, Manse PP:n kanssa. Oman joukkueen mestaruus nostatti jopa jonkinlaista fanituskulttuuria, mikä ei hämäläis-satakuntalaisessa kyläyhteisössä ole vielä kovinkaan tavanomaista käyttäytymistä. Mestaruus toi mahtavasti uutta pontta monen nuoremman junnun harjoitteluun ja pelikauteen valmistautumiseen.

9. Miten näet alueellisen yhteistyön Räpsän kannalta?

Tärkeimpänä ja hienoimpana pidän liiton uutta organisaatiota alueellisen toiminnan osalta. Keskitetyt koulutusasiat, loistavat seurakehittäjät kentällä tukena arjessa.  Seurayhteistyössä olemme sopivasti tekemässä kahdensuuntaista alueellista yhteistyötä. Toisaalla kasvattamassa junnuja kohti huippu-urheilua ja naisten pääsarjaa. Toisaalla tekemässä yhdessä töitä muiden alueen junioriseurojen kanssa nuorten ja lasten hyvinvoinnin eteen. Molempiin suuntiin kuviot ovat toimivia, suhteet välittömiä ja vilpittömiä.

10. Nopeat:

lempiruoka

Spaghetti Bolognese itse tehtynä.lempijuoma

Vichy (Hartwall Original)

tv-sarja

Pulkkinen. Eli siitä on jo jonkinverran aikaa, kun telkkaria katselin…

elokuva

Kuutamosonaatti

esikuvasi

Impi-mummu.

hienoin persoona, jonka olet tavannut pesäpallon parissa

Oman seuran Jukka Lehtinen. Mies jolla on kivaa ja toimintakyky tallella jopa epätoivon hetkellä.