Valitse sivu

Tämän viikon Hän on Pesäpalloliiton urheiluyksikön johtaja Mikko Huotari.

 1. Miten pesäpallolla menee vuonna 2019?

Pesäpallo voi perushyvin. Suunta on selvillä. Voimme omalla työllämme vaikuttaa, että kehityssuunta on meidän lajillemme myönteinen. Pesiksellä on olemassa vahva asema suomalaisessa liikunta- ja urheilukentässä. Meidän yhteinen tehtävämme on pitää siitä hyvää huolta.

2. Mitkä ovat tämän vuoden ja tulevaisuuden tavoitteet pesäpalloliikkeessä?

Pesäpallon 2022 strategiset tavoitteet ohjaavat tekemistä. Ne on oltava päivittäisen tekemisen selkänoja. Henkilökohtaisesti pidän tärkeänä ihmisten jaksamista, hyvää mieltä tehdä työtä pesiksen parissa.

Yksittäisistä asioista nostan esille seuratoimialalla viestintään keskittymisen sekä laadukkaan valmentamisen. Nämä teemat olivat esillä myös junioripäällikköpäivillä.

3. Mitä toimenpiteitä tavoitteiden saavuttamiseksi tehdään?

Ajatus on koko ajan, että seuraava askel on parempi. Yksittäisiä toimenpiteitä tehdään jokaisella toimialalla. Kaikki perustuu laadukkaaseen arkeen, hyvää yhteistyöhön ja palvelualttiuteen.

Korostan myös huolellista asioiden suunnittelua, järjestelmällistä dokumentointia ja jämäkkää päätöksentekoa.

4. Kerro hieman, millaista on urheiluyksikön johtajan työ

Työtä kera onnistumisten ja epäonnistumisten eli ihan niin kuin mikä muu tahansa työ. Erilaisia päiviä, esimiestyötä, paljon kohtaamisia, asioiden valmistelua, kehittämistyötä ja arkisten päätösten tekemistä.

On ollut erittäin opettavaista. Ihmisten ja asioiden johtaminen vaatii huolellisuutta ja läsnäolon taitoa. Harmittaa pesiksen puolesta, ettei minulla ollut ymmärrystä tästä kokonaisuudesta, kun aloitin tammikuussa 2017 tässä tehtävässä. Monta virhettä olisi jäänyt tekemättä.

Onni on ollut se, että työporukassa saan olla semmoinen kuin olen. Meillä on hyvä meininki ja hyvät pesisihmiset tekemässä töitä pesiksen parhaaksi.

5. Miten aluetoiminnan muutokset ovat vaikuttaneet lajiliikkeeseen?

Yksi liike – ajattelu auttaa pitkällä tähtäimellä meitä kasvamaan entistä vahvemmaksi pesisyhteisöksi. Talousyhtälön ja johtamisen näkökulmasta aluetoimintaan keskittyminen on oikea ratkaisu. Keskittymistä ja kehitystyötä vaativat erityisesti kilpailutoiminnan järjestäminen, tuomaritoiminnan organisointi sekä viestinnän kokonaisuus.

6. Mitä teet vapaa-ajallasi?

Koetan tehdä osuuteni kotitöistä, huolehtia ja tukea lähimmäisteni elämisen riemuja. Olen kannustajana lasteni pesiksen harrastamisessa. Valmentamisessa olen mukana jääkiekon parissa Sotkamon Kiekon D2 joukkueessa. Jokaiseen päivääni kuuluu liikunta tehoilla tai ilman. Innostun edelleen kaikenmoisista liikuntalajeista ja – peleistä. Tykkään kisailla.

7. Missä roolissa olisit mieluiten pesäpallossa?

Olen saanut toimia melkeinpä kaikissa mahdollisissa tehtävissä, maskotista alkaen. Ja pelaaminen on ollut kivointa! Se on vain hyväksyttävä, että minun osaltani se aika on takanapäin. Ei ole enää niitä fyysisiä eikä henkisiä voimia, mitä pelaaminen vaatii.

8. Missä olet kymmenen vuoden päästä?

Tänään on hyvä päivä. Luotan, että elämä kantaa myös kymmenen vuoden päästä.

 • Nopeat
 • lempiruoka
  • ei ole yhtä suosikkia, kallistuma on vahvasti kohti kasvis-, kala-, ja kanaruokia
 • lempijuoma
  • ei tähänkään ole yhtä suosikkia, on niin tilannesidonnainen ja lasi on juomanautinnossa yhtä merkittävä tekijä kuin itse juoma, ei ole ihan sama minkälaisen kahvikupin tai vesilasin aamulla käteeni nappaan, päivän fiilis ratkaisee sen
 • tv-sarja
  • en oikein seuraa mitään tv-sarjaa
 • elokuva
  • Pretty Woman tai Notting Hill, näistä osaan repliikit aika lailla ulkoa
 • esikuva
  • ei ole koskaan ollut yhtä esikuvaa, ne ovat olleet hyvinkin läheltä, joilta olen oppinut ja haluan oppia asennoitumista, taitoja sekä tietoja, miten he toimivat ja ratkaisevat eri asioita
 • hienoin tyyppi, kenet olet tavannut pesäpallon parista
  • Jarmo Heikkinen, yhteinen matka lähti peruspolulta puolen vuoden ikäisenä ja side kantaa toivottavasti kartanoon saakka, pesistäkin on pelattu, kaikenmoista sattunut ja edelleen meidän ystävyydessä kaikki on enemmän kuin hyvin