Valitse sivu

Tämän viikon Hän on Manse PP:n miesten pelinjohtaja Mika Kulmala.

Kuva: Manse PP

Mitä teet kentän ulkopuolella?

Olen töissä Tampereen kaupungilla ja vastuulla mm. liikennevalot, liikenteen hallinta ja älykäs liikkuminen. Töitä paljon varsinkin nyt kun Tampereelle rakennetaan ratikkaa ja se vaikuttaa monella tapaa. Jonkin verran myös reissuhommaa erilaisten projektien ym. puitteissa.

Miten joukkueen kauteen valmistautuminen on sujunut?

Ihan hyvin. Rinki on ollut poikkeuksellisen iso, 21 pelaajaa. Leiriviikonloppuina on keskitytty tiettyihin teemoihin niin sisä- kuin ulkopelissä.

Mikä on joukkueen terveystilanne?

Tällä hetkellä ihan hyvä, eikä koko talvena ole ollut mitään isompia ongelmia. Vähän käsivaivaa ja sitten pieniä venähdyksiä, revähdyksiä ja sairasteluita, mutta ei isompaa.

Mitä oppia viime kausi antoi?

Joka kausi antaa oppia. Henkisellä puolella tietynlainen pelistä nauttiminen toi rohkeutta ja vapautti, johtavat pelaajat siinä tietysti suuressa roolissa. Tämä näkyi ennen kaikkea sisäpelissä, siinä suhteellisesti petrattiin enemmän ja laatu parani monessakin asiassa. Harjoittelussa selkeä rytmi ja tasapaino. Pelattiin melko tasainen kausi muutamalla hienolla kohokohdalla, vaikka loukkaantumisia oli jatkuvasti. Henkisesti varmasti kasvua nousta 0-2 -tappioasemasta sarjassa. Luu jäi kuitenkin lopussa käteen ja oppia ja parannusta tarvitaan edelleen tälle kaudelle se mitä voittaminen tiukoissa peleissä vaatii eli niissä hetkissä ja paikoissa pitää olla sekä henkisesti että fyysisesti vielä kovempi, niihin hetkiin pitää vielä paremmin valmistautua.

Mikä on valmennustiimisi työnjako?

Haverisen Marko Varalasta vastaa testauksesta ja Markon kanssa tehdään vuosisuunnitelma. Pirhosen Mikko muutti nyt vuoden vaihteessa Tampereelle ja on mukana laji- ja tukiosissa. Peltoniemen Jukka auttaa sisäpelitekniikoissa. Hautalan Tiia vetää kerran viikossa nopeusharjoituksen ja antaa ideoita nopeusharjoitteluun. Puputin Jenni voimapuolella ja Kim Keskimäki vastaa lihashuollosta, fysioterapiasta ja liikkuvuudesta. Minulla sitten kokonaisuus.

Luotatko tämän kauden joukkueessa yhteen pitkään vai kahteen kärkeen?

Luotan jokaiseen pelaajaan siinä roolissa ja tehtävässä mitä kulloinkin eteen tulee ja kuinka pelataan. Materiaali riittää kahteen kärkeen.

Ketä pelaajaa kannattaa erityisesti seurata tulevissa hallipeleissä?

Hallipelejä ei enää ole, mutta uudet pelaajat varmaan aina sellaisia mitä seurata, Carlson, Lassila, Kero, Luoma…

Mistä nautit eniten pesiksessä?

Toisaalta yhdessä tekemisen arjesta, jossa tehdään työtä pitkäjänteisesti ja huomaa pelaajan ja joukkueen kehittymisen. Toisaalta pelitilanteesta ja voittamisen ja häviämisen tunteista.

Minkä asian muuttaisit pesäpallossa?

Ehkä jotain kilpailumääräys- ja sääntöjuttuja, välillä tulee eteen kummallisuuksia. Omaan sarjaan ottaisin myös mahdollisuuden lyöjien jättämiseen välistä.

Nopeat:

Lempiruoka: Kunhan siinä ei ole sieniä eikä äyriäisiä yms…

Lempijuoma: Kesällä Olvi Kevyt olo sitruuna -mehukivennäisvesi

Tv-sarja: Ei tule enää, mutta Ihmisten puolue oli hyvä

Elokuva: Katson todella vähän elokuvia, mutta kyllähän Turhapurot on klassikoita

Vuodenaika: Kai se kesä on, mutta tykkään kyllä talvesta ja keväästäkin

Suosikkipelaaja: Nyt on paha… Pesäpallosta en ainakaan mainitse ketään.

Esikuvasi: En tiedä onko sillä tavalla esikuvaa, oma itsensä ja selkeät omat linjat ja ajatukset pitää valmennustyössä ja pelinjohdossa olla. Montaa valmentajaa ja pelinjohtajaa kunnioitan, olen seurannut ja seuraan. Jari ”Pitkä” Kortelaisen ja Kimmo ”Zorro” Niittymäen kanssa paljon tullut pesäpallosta puhuttua ja tietysti monen muunkin kanssa, sparraus ja omien ajatusten haastaminen aina hyvästä. Hienoin tyyppi kenet olet tavannut pesäpallourallasi: Hienoja tyyppejä olen tavannut niin paljon, että ei voi sanoa yhtä. Pitää kyllä olla kiitollinen siitä minkälaisen piirin ystäviä ja tuttuja laji on tuonut