Valitse sivu

Pesäpalloliiton Keskimaan alue palkitsi parhaita ja ansioituneita keskiviikkona Himoksella. Palkintoja saivat niin pelaajat, valmentajat, tuomarit kuin seuratoimijat.
Vuoden naispelaajaksi Keskimaan alueella valittiin odotetusti Kirittärien Virpi Hukka, joka oli juuri pari päivää aiemmin putsannut palkintopöydän PPL:n tilaisuudessa. Superpesiksen kauden etenijäkuningatar oli kärkilyöntitilaston kakkonen ja tehotilaston kolmonen. Keskimaan alueen miespelaaja on puolestaan Manse PP:n Roope Reinikka. Mansen etukenttäpelaaja oli miesten Ykköspesiksessä sekä etenijätilaston että kärkilyöntitilaston kakkonen.

Kirittäret esiintyi valokeilassa: Risto Pitkänen joukkueenjohtaja, vuoden naispelaaja Virpi Hukka ja vuoden tyttöpelaaja Venla Karttunen.


Kirittärien SM-kultaa voittanut joukkue valittiin samalla myös Keskimaan alueen vuoden joukkueeksi. Kirittärien valmennustiimi (Niina Rinkinen, Reijo Vauhkonen, Pete Kaijansinkko, Nalle Viljanen) nimettiin vuoden valmentajaksi ja pelinjohtaja Jussi Viljanen palkittiin vuoden pelinjohtajana.
Poikajunioripalkinnon sai Ruovedeltä Pyry Alanen, joka pelasi B-poikien Itä-Lännessä ja pääsi myös debytoimaan miesten Ykköspesiksen lukkarina Tampereella. Tyttöjuniorina palkittiin Venla Karttunen, jota kuvataan lahjakkaana, monipuolisena ja ovelana pelaajana. Hän oli jo 15-vuotiaana Kirittärien mestarijoukkueen voimana.
Juniorivalmentajana palkittiin Hämeenkyrön Räpsän Jani Frantsila monen vuoden menestyksekkäästä kasvatustyöstä. Seuratoimijana huomioitiin Jukka Kiintonen Ruoveden Pirkoista ja samalla kiiteltiin hänen iloisen reipasta otetta niin seurajohdossa kuin lasten ohjauksessa. Vuoden suurin ponnistus oli kaikkien aikojen suurin Suurleiri Tampereella. Talkoolaispalkinto menikin yhdelle leiriuurastajalle eli Vesa Rannalle.

Tatu Rauhamäki palkittiin nuorisotuomarina.


Vuoden tuomari Keskimaalla on loppuotteluissakin syöttötuomarina toiminut Ossi Muurainen. Nuorisotuomarina huomioitiin Pirkanmaalta Joonas Julkunen ja Keski-Suomesta Tatu Rauhamäki.
Erikoispalkinto myönnettiin positiivisesta tuomaritoiminnan kehittämisestä Jan Brandtille Jyväskylään sekä Etelä-Pirkanmaan kuntopesissarjasta Tuomo Tuhkaselle Viialaan.

Valon Lady-Pesis palkinnon noutajana oli Sini Siekkinen.


Vuoden startti oli ehdottomasti Jyväskylän Valon Lady-Pesis, joka kokosi sata naista viikoittain kansallispelimme pariin. Vuoden 2018 juniorijoukkue on Kiri&Kirittäret D-pojat, joka saavutti Suurleirillä pronssimitalit. Sama seura Kiri&Kirittäret Juniorit palkittiin vuoden junioriseurana uuden yhteistyön aloittamisesta upealla tavalla. Keskimaan alueen vuoden seura on puolestaan Ikaalisten Tarmo, jolla oli uusi upea startti, uusi kenttä ja mahtavat avajaiset sekä useampi uusi joukkue tänä vuonna.