Valitse sivu

Mukamas hitaat hämäläiset… Aivan päinvastaista voisi todeta viime viikkojen osalta, sillä pesisseurat ovat istahtaneet saman pöydän ääreen yhteistyön merkeissä pohtimaan jo ensi kauden joukkueita.

Viime viikolla Varalan urheiluopistolla Hämeenkyrön Räpsän, Ikaalisten Tarmon, Manse PP:n, Ruoveden Pirkkojen ja Ylöjärven Pallon edustajat saivat mukaan vieraita myös Janakkalasta ja Jokioisilta. Pöydän ääressä kesusteltiin kunkin seuran nuorten pelaajien pelaamisedellytyksistä ja joukkueista.
Illan saldona määriteltiin C- ja B-ikäisten joukkueet ja kartoitettiin pelaajille oma pelipaikka joukkueista.  Samalla sivuttiin tietenkin myös aikuisten alempia sarjoja. Henki oli myönteinen ja yhteistyö hedelmällistä.
Mitä isommat edellä, sitä pienemmät perässä. Tällä viikolla pohdittiin puolestaan Hämeenkyrössä F-, E- ja D-ikäisten joukkueita. Räpsä, Tarmo, YPA ja uutena Sastamalan Kumuri hahmottelivat olisiko mahdollista jo ensi kaudella saada omat aluesarjat Keskimaan alueelle. Alkuperäinen tavoite on käynnistää Keskimaan aluesarjat 2020, mutta illan viesti seurojen edustajilta oli yllättävän selkeä: aloitus jo 2019!
Tämän kesän pienpesissarjat ovat poikineet upeita uusia alkuja seuroissa. Silti uusia harrastajia ja ennen kaikkea ohjaajia on koko ajan värvättävä lajin pariin. Pirkanmaalla on kuitenkin selkeästi nyt tekemisen meininki.