Valitse sivu

Alueiden yhteiset kilpailumääräykset on vahvistettu osana Yksi liike -periaatetta. Pesäpalloliiton johtokunta on vahvistanut aluesarjoja koskevat yhteiset kilpailumääräykset, jotka ovat sitovasti voimassa kaikilla Pesäpalloliiton alueilla (Eteläinen alue, Keskimaan alue, Läntinen alue, Pohjoinen alue ja Savo-Karjalan alue).

Jatkossa myös alueiden kilpailutoimintaa ohjaavat yhteiset määräykset ja periaatteet pesäpalloliikkeen tulevaisuudenkuvaan vahvasti määritellyn yksi liike -periaatteen mukaisesti.
– Hyvä esimerkki on yli-ikäisyyskäytäntö, jonka tavoitteena on harrastajamäärien kasvun edistäminen ja mahdollisuuden harrastaa pesäpalloa takaaminen kaikille halukkaille. Kaikki yli-ikäisyysluvat käsitellään jatkossa valtakunnallisesti. Näin joka puolella Suomea toimitaan samojen periaatteiden mukaisesti, urheiluyksikön johtaja Mikko Huotari toteaa.
– Selkeät ja yhtenäiset kilpailumääräykset luovat pohjan alueellisen kilpailutoiminnan järjestämiselle ja auttavat löytämään parhaita käytäntöjä. Kilpailumääräyksiä tarkennetaan jatkossa ja niiden toimivuutta seurataan aktiivisesti, Pohjoisen alueen aluevastaava Kimmo Hirsilä sanoo.
Aluesarjojen kilpailumääräykset julkaistaan aluksi pdf-muodossa ja myöhemmin lisäksi verkkoversiona. Tekstissä mainittavien lomakkeiden avaamisesta tiedotetaan erikseen.
Aluesarjojen kilpailumääräykset linkittyvät pesäpallon tulevaisuudenkuvan 2022 tavoitteisiin. Yhteiset käytännöt helpottavat myös käytännön tekemistä ja ovat tasapuoliset riippumatta seuran tai pelaajan kotipaikkakunnan sijainnista. Lisäksi pelaajat poikkeusluvalla ja joukkueet voivat osallistua toisenkin alueen järjestämään kilpailutoimintaan. Silloinkin yksi liike -periaatteen mukaiset käytännöt pätevät kaikessa toiminnassa.
Aluesarjojen kilpailumääräykset: https://www.pesis.fi/kilpailu/kilpailumaaraykset/