Valitse sivu

Keskimaan alueen viimeinen pienpesisturnauspäivä oli sunnuntaina. Nuoremmat eli F- ja G-ikäiset pelasivat Ruovedellä kuudella joukkueella ja vanhemmat eli E- ja D-ikäiset Ikaalisissa kahdeksan joukkueen voimin. Molemmat turnaukset olivat jälleen täynnä onnistumisia ja lukuisia juoksuja.

Ikaalisten turnauksessa testattiin samalla jo ensi kautta silmillä pitäen muutamia sääntökokeiluja. Esimerkiksi kentän koko, pelaajamäärä ja vuoronvaihto muuttuivat kesän aiemmista peleistä. Näistä ja kesän muistakin kokemuksista kootaan palautetta ja pelitoiminnan kehittämistä jatketaan.
Kaikkiaan pienpesisturnauksista muodostui suuri menestys Keskimaan alueella. Turnauksiin osallistui 23 eri joukkuetta. Uusia joukkueita pesiskentille toivat esimerkiksi Keuruun Toverit, Saarijärven Pullistus, Sastamalan Kumuri ja Toijalan Vauhti. Lajikokeilun myötä mukana oli kerran Diskoksen poikajoukkue ja kahdesti Fortuna/OrPon pojat.
Myös perinteiset seurat saivat onnistumisia. Ikaalisten Tarmo herätti E- ja D-ikäisten pelitoiminnan. Ylöjärven Pallo sai koottua useamman vuoden tauon jälkeen tyttöjoukkueen ja Hämeenkyrön Räpsä puolestaan poikajoukkueen. Manse PP sai tarjottua vähemmän pelanneille junioreilleen oivan pelipaikan. Ruoveden Pirkat on moninkertaistunut aivan pienimpien juniorien pelaajamäärän.
 
Ottelutulokset 2.9. turnauksesta:
 
F-G ikäiset Ruovesi
Kirittäret – Kumuri 19-15
RuoPi A – Jana 12-12
Räpsä – RuoPi B 14-19
RuoPi B – Jana 19-12
Kumuri – RuoPi A 22-16
Kirittäret – Räpsä 13-10
Kirittäret – Jana 24-9
RuoPi A – Räpsä 13-20
RuoPi B – Kumuri 10-22
 
D-E ikäiset Ikaalinen
YPA P – Tarmo 13-6
Kumuri Y – Räpsä 10-13
Kumuri X – Manse 11-16
Toijala – YPA T 10-6
Räpsä – YPA P 4-5
Tarmo – Kumuri Y 15-9
YPA T – Kumuri X 11-11
Manse – Toijala
Räpsä – Tarmo 9-13
YPA P – Kumuri Y 12-5
YPA T – Manse
Kumuri X – Toijala 6-14