Valitse sivu

Pieni koko, mutta suuri menestys. Näin voisi lyhyesti kuvailla Laukaassa järjestettyä ensimmäistä pienpesisleiriä. Peurungan upeat puitteet, Laukaan kirkonkylän hyvä liikunta-alue sekä reipashenkiset kymmenen pienpesisjoukkuetta ympäri Suomea loivat yhdessä mahtavan tapahtuman.

Pienpesisturnaukseen osallistui joukkueita Humppilasta, Jyväskylästä, Kinnulasta, Lahdesta, Lappeenrannasta, Peräseinäjoelta, Turusta ja Ulvilasta. Kentillä pelasi sekä G- että F-ikäisiä.
– Peurunka oli hieno leirikeskus ja Laukaan kunnan liikuntatoimen positiivinen suhtautuminen tapahtumaan takasivat leirin onnistumisen. Kiitosta sateli niin joukkueilta heille kuin päinvastoin. Tämä antoi varmasti sysäyksen ensi vuodenkin ja isomman leirin suunnitteluun, ideoi jo PPL:n Keskimaan aluevastaava Mika Mikola.
Säpinää Laukaan kirkonkylän tekonurmikentällä todella nähtiin. Leirillä pelattiin 30 ottelua. Näissä tehtiin yhteensä 782 juoksua eli noin 26 juoksua ottelua kohden. Paljonkohan siis toistoja tuli yksittäiselle pelaajalle heittojen, lyöntien ja etenemisten suhteen? Paljon!
Leirillä kerättiin kokemuksia joukkueilta pienpesissääntöjen kehittämiseksi. Tehtiinpä joissakin peleissä jo joitakin kokeiluja esimerkiksi ulkokentän kierrätyksen ja sisävuoron lyöjämäärän osalta. Pienpesis on selkeästi jatkossa iso osa pesisliikettä.
Tsemppipelaajina leirillä palkittiin: Oliver Jokinen (HuVe), Kaarlo Kurjenniemi (Kiri), Venla Vienola (Kirittäret), Josefiina Kuivaniemi (KiKi), Oskari Pekkarinen (KiKi), Maisa Kokkonen (LMV), Aaro Pulkkinen (Pesä Ysit), Eeva Ågren (PeTo), Lotta Farshid (TuPe) ja Eetu Vainio (UP-V).
 
Tulokset:
KiKi G – Kirittäret 14-15
KiKI F – LMV 20-3
PeTo – Kiri 6-10
Pesä Ysit – Turku 13-18
HuVe – UP-V 7-16
PeTo – KiKi G 13-15
Kiri – Pesä Ysit 12-2
LMV – UP-V 6-15
Kirittäret – Turku 15-20
HuVe – KiKi F 11-29
Turku – PeTo 20-13
Kirittäret – Pesä Ysit 17-11
UP-V – KiKi F 15-16
Pesä Ysit – KiKi G 11-6
Turku – LMV 12-9
KiKi F – Kiri 21-11
PeTo – Pesä Ysit 12-9
KiKi F – Turku 17-13
Kiri – KiKi G 16-11
LMV – HuVe 11-15
HuVe – PeTo 15-11
UP-V – Kirittäret 23-7
LMV – Kirittäret 15-15
KiKi G – HuVe 9-15
UP-V – Kiri 9-10
Kiri – KiKi F 11-17
Turku – UP-V 14-19
LMV – KiKi G 9-9
PeTo – Kirittäret 8-9
Pesä Ysit – HuVe 11-14