Valitse sivu

Tampereen Suurleiri on kaikkien aikojen suurin pesäpallotapahtuma Tampereella. Pesäpallokesään kuuluvat olennaisena osana valtakunnalliset junioreiden leirit, joista yksi pelataan tänä kesänä Tampereella 17.–22.7. Valtakunnallinen D-ikäisten Suurleiri on myös kaikkien aikojen suurin järjestetty pesäpalloleiri.

Suurleirille Tampereelle osallistuu yli 1700 pesisjunnua 125 joukkueesta, noin sata tuomaria ja pari tuhatta pesisturistia, jotka saapuvat kaupunkiin seuraamaan junnujen otteita leiripeleissä. Seurattavaa riittää, sillä kuuden päivän aikana pelataan 687 ottelua lähes 30 kentällä.
Suurleiriä ovat järjestämässä yhteistyössä Manse PP, Ylöjärven Pallo, Hämeenkyrön Räpsä ja Ruoveden Pirkat. Leirin tuotto käytetään suoraan mukana olevien seurojen junioritoiminnan kehittämiseen.
Tapahtuman järjestelyt ovat alkaneet jo viime vuoden puolella. Tapahtuman aikana järjestelyistä vastaa organisaation lisäksi noin 400 talkoolaista. Talkoolaiset ahkeroivat kioskeissa, kanslioissa, kentillä, tapahtumaolosuhteiden rakentamisessa ja purussa sekä liikenteenohjauksessa.
Mukaan talkoisiin voi ilmoittautua edelleen täyttämällä leirisivuilta löytyvän talkoolaisten ilmoittautumiskaavakkeen (https://www.pesis.fi/pesisnuoret/suurleiri/talkoolaiset/).
Suurleiristä lisätietoja löytyy täältä.