Valitse sivu

Pesäpalloliiton kauden ehdoton päätavoite on harrastajamäärien kasvattaminen. Siinä pienin alue eli Keskimaan alue on ensimmäisenä saavuttanut oman asetetun tavoitteen eli ylittänyt 1400 virallisesti rekisteröidyn pesisharrastajan määrän.
Viime vuonna Pirkanmaan ja Keski-Suomen pesisseuroissa pelasi pesistä 1129 virallisesti rekisteröityä harrastajaa. Nyt heinäkuun alussa tuo luku on jo 1425. Kasvua on siis kertynyt jo nyt yli 25 %.

  • Vaikka saavutimme tavoitteen jo nyt, uskon virallisen lukumme nousevan vielä pesispassien ansiosta yli sadalla. Tärkeintä on saada nuo lapsiharrastajat muuttumaan vielä joukkueiksi jopa tämän loppukesän aikana, kertoo seurakehittäjä Perttu Hautala lisenssimääriä tutkiessaan.

Suuria onnistujia tällä kaudella ovat olleet etenkin uusi seura Jyväskylän Kiri & Kirittäret sekä Jyväskylän Valo. Keski-Suomen suurimmassa seurassa on peräti 272 junioriharrastajaa. Valo teki viisaan valinnan keskittymällä harrastepesikseen ja on poiminut riveihinsä yli 100 kansallispelistämme kiinnostunutta.
Pirkanmaalla tavoitelukuihin ovat yltäneet erityisesti Ikaalisten Tarmo (85) ja Hämeenkyrön Räpsä (125). Alueen suurin seura on toki Manse PP yli 400 lisenssillä.

  • Kansallispelin hyvä noste näkyy myös uusilla paikkakunnilla kuten Sastamalassa. Toivon mukaan Keuruun, Toijalan ja Oriveden kaltaiset uudet pienpesisjoukkueet kantavat hedelmää parin vuoden päästä, ja sarjatoiminnassa on tuplamäärä joukkueita, uskoo aluevastaava Mika Mikola.
  • Suuri kiitos kuuluu jokaiselle seuratoimijalle, päättävät Hautala ja Mikola.