Valitse sivu

Kalkun Ladyt Tampereelta, Lempäälän Lyöjättäret sekä Sastamalan Kumuri viettivät huisin hauskan Lady-Pesis päivän Tampereen Tahmelassa lauantaina. Kukin joukkue pelasi upeissa oloissa kaksi peliä ja saivat nauttia auringon lisäksi mainiosta peliseurasta ja juoksujuhlista.

Pelituomarina toiminut Päivi Ikola painotti heti alkukiilassa rentoa fiilistä ja pelin opettelemista. Siinä päivä olikin mitä parhain. Lempäälän ja Kalkun porukoilla oli hieman enemmän jo kokemusta, mutta Sastamalassa Lady-Pesis on alkanut vasta tänä keväänä. Ohjeita ja neuvoja jaettiin kuitenkin niin omille kuin vieraille, ja peliesitykset kehittyivät päivän aikana. Mitä pitemmälle päivä eteni, sitä enemmän nähtiin huimia lyöntejä ja uskomattomia koppeja.
Mukaan ensi kertaa lähtenyt Sastamalan joukkue kokosi niin Kalkun kuin Lempäälän pelaajien kehut.
– Tästä syntyi kylläinen sellainen kipinä, että nyt kootaan porukka Turunkin turnaukseen. Ja Kalkun kanssa sovittiin jo elokuulle pelikin, kuvaili yksi Kumurin pelaajatar. Samalla positiivinen viesti lähti Sastamalasta turnauksen luonteesta ja koko päivän pelituomarina toimineelle Päivi Ikolalle.
– Hienoa, että tuollainen pesislegenda ohjasi ja neuvoi jokaista joukkuetta.
Sastamalan tiistain harjoituksissa siis harjoitellaan vastaantuloa, kärkkymistä, heittoa ja näpyjä seuraavalla kerralla. Pelaajat sopivat kaiken kukkuraksi lisäharjoitukset elokuulle, joten into on käsin kosketeltavan tarttuvaa!
Päivän tulokset:
Kalkku – Sastamala 13-9
Sastamala – Lempäälä 9-12
Lempäälä – Kalkku 4-12
Tampereella Kalkun kentällä Ladyt harjoittelevat kahdesti viikossa maanantaisin ja torstaisin. Harjoitusryhmässä on kaikkiaan viitisenkymmentä naista. Lempäälän Lyöjättäret iskevät palloa joka keskiviikko noin 30 pelaajan voimin. Sastamalassa Ladyt kokoontuvat Varilaan tiistaisin vajaan 30 naisen voimin. Lisäksi Kiikassa on toinen ryhmä maanantaisin. Lady-Pesis on toden totta tämän kevään ja kesän hittituote Pirkanmaalla.