Valitse sivu

Sastamala on yksi tämän kesän kummajaisista pesisrintamalla. Voisi kai sanoa myös suuri menestys. Viikoittain tiistaisin Varilan kentällä käy lähes sata pesiksestä innostunutta harrastajaa. Tälläkin viikolla yhteensä 85 lasta ja ladya pelasi innoissaan.

Alku tarinalle luotiin jo viime joulukuussa, kun seurakehittäjä Mika Mikola sai kutsuttua saman pöydän ääreen toistakymmentä pesistoiminnan aloittamisesta kiinnostunutta.
– Loimme tavoitteeksi aloittaa lasten pesiskoulun ja naisten Lady-Pesis toiminnan. Tavoitteena oli saada 60 palloilijaa tiistaisin Varilaan. Siinä olemme onnistuneet yli odotusten, iloitsee Sami Ristimäki, joka on yksi puuhamiehistä.
Pesiskoulussa toimii tiistaisin kaksi ryhmää eli alle ja yli 10-vuotiaat. Molemmissa on yli 30 osallistujaa. Ja saman verran kokoaa vielä illan päätteeksi Lady-Pesis ryhmä. Merkille pantavaa on, että ryhmät täyttyivät nopsaan eli kaikki innokkaat eivät edes mahtuneet mukaan.
– Aiemmin on ollut puulaakia ja siinäkin halusimme viime vuosien laskevan trendin muuttuvan. Nyt joukkueita on tulossa seitsemän viime vuoden viiden sijaan. Kun nämä puulaakimiehet lisätään, on meillä jo nyt lähes 200 harrastajaa, jatkaa puulaakista vastaava Ismo Sylander. Puulaaki alkaa nyt kesäkuun alussa.
Sastamalassa ei ole enää omaa pesäpalloseuraa. Toiminta on nyt Sastamalan Kumurin nimellä kunnioittaen vanhan Vammalan Kumurin perinnettä. Toiminta on tänä vuonna Manse PP:n siipien alla, joka halusi auttaa käyntiin lisää uutta pesistoimintaa Pirkanmaalla. Sastamalan Kumuri perustettaneen kauden päätteeksi.
– Huikea juttu. Aina on kivaa, kun saadaan uusia porukoita mukaan. Tärkeintä tässä oli se, että Sastamalassa haluttiin heti lasten kanssa pelaamaan pienpesisturnauksiin. Sitä arvostan eniten, huikkaa puolestaan Manse PP:n vahva hahmo Juha Antikainen.
Ja tosiaan ensimmäinen pienpesisturnaus Hämeenkyrössä on jo takana. Kolme harjoituskertaa ja heti kolme peliä sekä nuorempien että vanhempien ryhmällä. Voisiko lapsikaan toivoa muuta kuin saada pelata pesistä. Pesiskoulussakin pelataan joka kerran päätteeksi ja tiistain harjoituksissa tuli nyt ihan uutena esimerkiksi kärkkymistä.
 – Toive tähän lähti varsinkin muutamien lasten vanhempien suunnalta ja Yhteiset Pallot -hankkeen myötä, kertoo joka tiistai kentällä vieraileva Mika Mikola. Ohjaajia on hyvin, sillä tiistainakin viidellä toimintarastilla oli jokaisella oma ohjaajansa. Mukana ovat pesisaktiivina esimerkiksi Tommi Joensuu tai sitten lentopallopiireistä paremmin tunnettu Olli Kunnari ja muutama innokkaampi lapsen vanhempi.
– Toki aina tarvitaan lisää apukäsiä. Mutta varoituksen sana: innostus on hyvin tarttuvaa sorttia, vitsailee Mikola vielä lopuksi.
Kumurin lapset osallistuvat kaikkiin Pirkanmaan viiteen pienpesisturnaukseen. Ja ties vaikka pelaisivat enemmänkin, kun naapurissa Huittisissakin käynnistyi ihan uutena lasten pesistoiminta. Sastamalan Kumurin Ladyjen tavoitteena on pelata Tampereella muiden ladyjen kanssa.
Ja yksi hyvä juttu on tulossa perjantaina 15.6. kun Manse PP on kutsunut Sastamalan joukot kannustamaan naisten Superpesisotteluun. Kaksi bussia on lähdössä!