Valitse sivu

Pitkän tauon jälkeen harrastepesis palaa Jyväskylään. Toimintaa alkaa pyörittää toukokuussa Jyväskylän Valo yhteistyössä Pesäpalloliiton kanssa. Toiminta koostuu kahdesti viikossa pidettävistä ohjatuista harjoituksista sekä syyskuun puulaakiturnauksesta.
Harrastepesiksellä on pitkät perinteet Jyväskylässä. Parhaimmillaan puulaakisarjassa oli jopa 25 joukkuetta. Toiminta käynnistyy tänä vuonna pitkän tauon jälkeen naisille suunnatulla ohjatulla toiminnalla. Harrastepesiskausi huipentuu kaikille avoimeen puulaakiturnaukseen syyskuussa.

”Harjoitusajat ovat maanantaina ja keskiviikkona Yrttisuon kentällä kello 20.30-21.30. Ilmoittautumisia on jo tässä vaiheessa ennen varsinaista markkinointia lähes kaksikymmentä”, Anne Ala-Luoma Jyväskylän Valosta kertoo.
Lauantaina 8.9. pidetään Yrttisuolla puulaakiturnaus, johon ilmoittautua voi joko kunto- tai rentosarjaan. Toiminnan keskiössä on liikunnan ilo, kunto- ja terveysliikunnan edistäminen sekä sosiaalisten suhteiden luominen.
”Hankimme välineitä osallistujien käytettäväksi, mutta omia varusteita kannattaa silti ottaa mukaan, mikäli niitä löytyy. Aikaisempaa kokemusta pesäpallon harjoittelusta tai pelaamisesta ei vaadita”, Anu Kukonlehto muistuttaa.
Toimintamaksu koko kesästä on 40 euroa. Hintaan sisältyy harrastepassi ja kenttä- ja valmennusmaksu. Lisäksi Jyväskylän Kirittäret tarjoaa ilmaisen pääsylipun yhteen alkukesän otteluun. Jokaisessa harjoituksessa on kaksi ohjaajaa, tällä taataan onnistumisen kokemuksia ja oman taidon kehittymistä kaiken ikäisille ja tasoisille liikkujille.
”Harrastepesikselle on tilausta perinteikkäässä pesäpallokaupungissa. Toiminnan avulla saamme aikuisille paitsi myönteisiä kokemuksia liikunnasta, myös lajiyhteisöämme laajemmaksi”, Pesäpalloliiton seurakehittäjä Perttu Hautala toteaa.
Ensimmäiset ohjatut harjoitukset pidetään maanantaina 21.5. Kaikki halukkaat pyritään ottamaan mukaan, tarvittaessa lisävuoroja järjestämällä. Muista, että ennen toimintaan sitoutumista kokeilemassa voi käydä kaksi kertaa. Tervetuloa matalan kynnyksen liikunnan pariin Suomen kesästä nauttien!
Lisätietoja:
Anne Ala-Luoma; anne.alaluoma@gmail.com; 045 209 6185
Anu Kukonlehto anu.e.kukonlehto@student.jyu.fi; 044 040 1487