Valitse sivu

Keskimaan alueen aluevastaavana ja seurakehittäjänä toimii Mika Mikola. Vaikka hän on toiminut jo pitkään pesäpallon parissa, on Pirkanmaa ja Keski-Suomi länsirannikon miehelle melko vierasta maaperää. Millainen henkilö Mika Mikola sitten on? Tutustumme häneen tarkemmin kaverikirjan myötä.

Nimeni on Mika Mikola.
Jotkut kutsuvat minua nimellä Mikkis, tosin olen kuullut sen viimeksi noin 15 vuotta sitten.
Asustelen tällä hetkellä yksin ihanassa hirsimökissä Sastamalan Ellivuorella Rautaveden rannalla, vaikka virallisesti asunkin Ulvilassa.
Synnyin samana vuonna kuin Euroopassa oli levoton vuosi ja Martin Luther King murhattiin. Tasapainoksi vuonna 1968 radiossa soi Jussi Raittisen Vanha holvikirkko.
Pienenä olin varma, että minusta tulee isona maantieteilijä, sillä innostuin alakoulussa kartoista ja luonnosta.
Mutta minusta tulikin opettaja. Tosin jo viimeiset 11 vuotta olen tehnyt työtä rakkaan harrastukseni eli pesäpallon parissa. Monipuolinen opettajakoulutus Raumalla antoi kuitenkin pohjan pärjätä lähes missä tehtävässä tahansa.
Olen täydellinen eli ameebamainen sopeutuja, rauhallinen, pohdiskeleva ja pitkäjänteinen sekä työhöni intohimoisesti suhtautuva pesismies.
Mutta saatan olla myös liian kiltti, joka ei osaa sanoa ei tai jo urautunut, joka kaipaa herättelyä.
Jos saisin tunnin lisää vuorokauteen, niin käyttäisin sen joko nukkumiseen tai liikkumiseen luonnossa.
Harrastan kuntoilua kesäaikaan meloen ja rullaluistellen, talvella hiihdän tai retkiluistelen. Liikunnan lisäksi käyn raveissa niin usein kuin mahdollista.
Kuuntelen mielelläni rauhallista musiikkia, suosikkini on ehdottomasti pan huilu -musiikki, joka soi taustalla, kun inspiroidun ja suunnittelen jotakin suurta.
Katson usein eteenpäin ja pyrin hahmottamaan kokonaisuuden. Ai televisiosta? Ainakin Avara luonto, Selviytyjät ja mielenkiintoiset luonto- tai matkailudokumentit kuuluvat suosikkilistaan.
Syön mieluiten kotiruokaa kuten lihapullia ja muusia tai lohisalaatin, mutta eri maiden herkkupöytäkin on kokeilemisen arvoinen.
Ja juon yleensä kylmän maidon.
Oma bravuurini keittiössä on smetanakuha, josta pidän itsekin, nam!
Lempileluni on kaiketi kanootti.
Salainen paheeni on ehdottomasti salmiakki ja suklaa, nam!
Apua voin antaa, jos tarvitset ideoita toimijoiden mukaan saamiseen tai monipuoliseen liikuntaan. Kaikissa asioissa voi toki kysellä, sillä sitten otamme yhdessä selvää.
Suurin viisaus, jonka haluan sinun tietävän, on oma mottoni: Sen teet mihin uskot!

Mika Mikola syksyllä lempilelunsa kanssa.