PESÄPALLOLIITON ITÄINEN ALUE

Yksi yhteinen liike.

ERILLISLUVAT

Erillislupa-pelaajilla tarkoitetaan pelaajia, jotka ovat saaneet joko poikkeus- tai yli-ikäisyysluvan tai ovat lainapelaajia. Pelaaja voi saada vain yhden erillisluvan.

Yksittäiseen peliin tai turnaukseen voi yli-ikäisyyslupaa joukkueen täydentämiseksi anoa kirjallisesti aluevastaavalta (pl. valtakunnalliset leirit).

Jokaisen joukkueen pelaajaluetteloon  erillisluvalla pelaavista pelaajista tulee tehdä alla olevat merkinnät. Pöytäkirjaan voi kerrallaan merkitä maksimissaan neljä erillislupapelaajaa joukkuetta kohden.
Y = Yli-ikäisyyslupa
P = Poikkeuslupa
L = Lainapelaaja

 

YLI-IKÄISYYSLUVAT

Yli-ikäisyyslupaa koko kauden ajaksi haetaan pelaajalle, jonka on tarkoitus pelata nuoremman ikäluokan pelejä säännöllisesti kauden aikana.

Yli-ikäisyyslupahakemusten käsittely

Alueiden kilpailupäällikkö ja aluevastaava käsittelee hakemukset ja tiedottaa päätöksistä  seuraavan kuun 10. päivään. Tarvittaessa hakemuksen käsittelyyn osallistuu Maija Viljanen. Hyväksytyt päätökset tiedotetaan tulospalvelussa joukkueen tiedoissa. Muissa tapauksissa hakemuksen lähettäjään otetaan yhteyttä sähköpostitse.

Valtakunnallisiin leireihin liittyvät yli-ikäisyysluvat käsittelee 1.6.2023 jälkeen valtakunnallisten leirien vastuuhenkilö Anriika Heinonen.

Hakuajat päättyvät 31.1.2023, 28.2.2023, 31.3.2023, 30.4.2023 ja 31.5.2023.

Yli-ikäisyysluvan hakeminen 24.1.-30.4. 30€ ja 30.4. eteenpäin 60€. Maksu suoritettaan yli-ikäisyyshaun yhteydessä.

Katso hakuohjeet alta.

 

POIKKEUSLUVAT

Pelaaja voi poikkeusluvalla pelata toisen seuran oman ikäluokkansa tai vanhemman ikäluokan joukkueessa, jos omassa seurassa ei ole ko. ikäluokan joukkuetta. Tai F-ikäinen tai nuorempi poika voi poikkeusluvalla pelata F-tyttöjen joukkueessa, jos omassa seurassa ei ole poikien joukkuetta.

Poikkeuslupahakemusten käsittely

Alueiden kilpailupäällikkö ja aluevastaava käsittelee hakemukset ja tiedottaa päätöksistä  seuraavan kuun 10. päivään. Tarvittaessa hakemuksen käsittelyyn osallistuu Maija Viljanen. Hyväksytyt päätökset tiedotetaan tulospalvelussa joukkueen tiedoissa. Muissa tapauksissa hakemuksen lähettäjään otetaan yhteyttä sähköpostitse.

Hakuajat päättyvät 31.1.2023, 28.2.2023, 31.3.2023, 30.4.2023 ja 31.5.2023.

Poikkeusluvan hakeminen 24.1.-30.4. 30€ ja    30.4. eteenpäin 60€. Maksu suoritettaan yli-ikäisyyshaun yhteydessä.

Yli-ikäisyys- ja poikkeuslupien hakeminen

⚾ Yhteyshenkilö ilmoittaa joukkueen sarjaan osoitteessa ttk.pesistulokset.fi/ilmoittaudu ja saa samalla hallinnointioikeuden joukkueeseen. Tunnuksilla kirjaudutaan sisään osoitteessa ttk.pesistulokset.fi. Hallinnointioikeuden haltija pääsee luomaan joukkueelle lisää hallinnointi- ja kirjurointioikeuksia tarpeelliseksi katsomansa määrän.

⚾ Vasemman laidan valikosta valitaan ”omat joukkueet”. Valitse haluamasi joukkue ja klikkaa ”tiedot”.

⚾ Oikealta löytyy ”pelaajien hallinta”, josta pelaajat ylipäätään kiinnitetään joukkueeseen. Lisätessäsi pelaajan käytä ensisijaisesti hakutoimintoa, ettei pelaajalle turhaan muodostu kahta id:tä järjestelmään.

⚾ Kun pelaaja on lisätty joukkueeseen, pelaajan kohdalta löytyy ”lisätiedot”-painonappi. Lisätiedoista pelaajalle on mahdollisuus hakea poikkeus- tai yli-ikäisyyslupaa. Samasta paikasta pelaaja merkitään tarvittaessa lainapelaajaksi.

⚾ Täytä verkkolomakkeelle tarvittavat tiedot poikkeus- tai yli-ikäisyysluvan hakemiseen liittyen. Hakemuksessa valitaan sarja, johon lupaa haetaan. Alueleiri on valittavissa vasta ilmoittautumisten alkamisen (5.2.) jälkeen. Haettaessa lupaa sekä aluesarjaan että -leirille hakemuksen jättämisessä voi hyvin odottaa helmikuulle, kunnes leiri-ilmoittautuminen on joukkueen osalta tehty.

⚾ Täytettyäsi hakemuksen huolellisesti paina ”tallenna” ja siirry maksuvaiheeseen. Maksusuoritus on tehtävä 30 minuutin kuluessa.

⚾ Pesäpalloliiton seuratoimialan vastuuhenkilöt käsittelevät hakemukset seuraavan aikataulun mukaisesti:

Hakemus jätetty 31.1.2023 mennessä, päätökset 10.2.2023 mennessä
Hakemus jätetty 28.2.2023 mennessä, päätökset 10.3.2023 mennessä
Hakemus jätetty 31.3.2023 mennessä, päätökset 10.4.2023 mennessä
Hakemus jätetty 30.4.2023 mennessä, päätökset 10.5.2023 mennessä

 

LAINAPELAAJAT

Jos seuralla on peli- ja /tai kilpasarjassa samassa ikäluokassa kaksi tai useampia joukkueita, tulee pelaajat nimetä eri
joukkueisiin ennen kauden alkua ja lähettää nimilistat aluevastaavalle. Pelaajamäärissä eri joukkueiden välillä ei voi olla
kahta suurempaa eroa kauden alussa.
Lue tarkat ohjeet lainapelaajien käyttämisestä alueiden kilpailumääräyksistä.

 

YHDISTELMÄJOUKKUE

Mikäli seura ei saa koottua omista pelaajista 12 pelaajaa, voi se tehdä yhdistelmäjoukkueen. Yhdistelmäjoukkueen kokoamiseen tulee hakea lupa ennen sarjaan ilmoittamista. Yhdistelmäjoukkueessa voi olla pelaajia maximissaan kolmesta eri seurasta.
Lue lisää yhdistelmäjoukkueen kokoamiseen liittyvistä asioista alueiden kilpailumääräyksistä.
Hakemus tulee käydä täyttämässä täällä.

Yhdistelmälupahakemusten käsittely

Alueiden kilpailupuoli käsittelee hakemukset ja on yhteydessä hakijaan noin viikon sisällä hakemuksen jättämisestä.

Pesisleirit