Valitse sivu

Ottelu on jälleen yksi luku pesis100-juhlavuoden tapahtumia, mutta virityksiä Superpesis-ottelun tuomisesta Nurmekseen on ollut jo parina aikaisempana vuotena. Syyt tapahtuman siirtymiselle ovat olleet missäpä muuallakaan kuin koronaepidemiassa.

– Alkujaan tällaista tapahtumaa mietittiin jo vuonna 2020, kun seuran oma kasvatti Lauri Kivinen pelasi vielä Joensuun Mailassa ja olisi ollut hienoa nähdä Lauri pitkästä aikaa Nurmeksessa pelaamassa. Tautitilanne kuitenkin sotki nämä suunnitelmat, Nurmeksen Seppojen pesäpallojaoston puheenjohtaja Aki Keronen taustoittaa.

Nyt tilanne on kuitenkin se, että Superpesistä tullaan tänään Nurmeksessa pelaamaan. Kivinen ei ole mukana, mutta JoMan naiset ja Roihuttaret sen sijaan ovat. JoMalla oli tapahtumaan syntyyn suuri vaikutus.

– Heidän puoleltaan tuli yhteydenotto Matti Lindholmilta (toiminnanjohtaja), että olisiko meillä kiinnostusta tällaiseen tapahtumaan. Hiukan puskista se ehdotus tuli, mutta kyllä siihen totta kai mukaan lähdettiin. Seppojen jaostossa ollaan ekaa kertaa nyt järjestämässä tällaista vähän isompaa tapahtumaa, joten opettelua tämä on meillekin ollut, mutta hyvin se tulee menemään, Keronen vakuuttaa.

Keronen toivoo tapahtuman tuovan lisää kiinnostusta pesäpalloon Nurmeksessa. Tapahtuman pohjoiskarjalaiset yhteistyökumppanit tarjoavat otteluun ilmaisen sisäänpääsyn, mutta Keronen ei osaa tarkasti arvioida, millaiseen yleisömäärään ottelussa voitaisiin yltää.

– Sanotaan tavoitteeksi vaikka 200 katsojaa ja kaikki sen jälkeen on plussaa. Sää näyttää olevan todella helteinen, joten jännä nähdä miten se vaikuttaa, Keronen miettii lähes +30 asteen sääennusteen vaikutusta otteluun.

Missä mennään Nurmeksen pesäpallossa?

Perinteikäs, jo vuonna 1915 perustettu Nurmeksen Sepot on viime vuosien aikana viettänyt pesäpallon osalta hiljaisempia aikoja, vaikka miesten edustusjoukkue pelasikin vielä 2000-luvun alussa Suomensarjassa. 1960-luvulla seura pelasi myös mestaruussarjassa.

Pesäpallonimistä varmasti kaikille tulee ensimmäisenä mieleen Sotkamon Jymyssä, Joensuun Mailassa ja nykyisin Tampereen Manse PP:ssä pelaava Lauri Kivinen, mutta Nurmeksesta on näiden lisäksi tullut useita pääsarjatuomareita, kuten Aleksi Kortelainen, Joonas Kortelainen, sekä Mikko Meriläinen.

Nykyisin seurassa toimii aikuisten puolella naisten höntsäpesistä, sekä miesten ja naisten harrastepesiksen sekajoukkue. Naiset ovat viritelleet myös mahdollista osallistumista valtakunnalliseen Lady-pesis-turnaukseen. Junioripuolella pesiskoulussa on pyörinyt noin 15 lasta, joten suunta on positiiviseen päin. Pienellä paikkakunnalla haasteet ovat tutut.

– Valmentajia ja vetäjiä on hankala löytää, mutta nyt on onneksi innokkaita vetäjiä taustalla, Keronen kertoo.

– Ja onhan meillä seurassa ”ikinuori”, yli 80-vuotias Mauri Kärki, joka on tehnyt paljon seuran pesäpallon eteen, Keronen kiittelee.

 

JoMa Naiset vs. Roihuttaret, la 2.7. klo 17.00 Nurmeksen pesäpallokentällä, ilmainen sisäänpääsy!

Teksti: Ismo Huotari