Valitse sivu

Keskiviikkoillan naisten Ykköspesiksen kaakonkulman derby Lappeenrannan Pesä Ysien ja Haminan Palloilijoiden välillä käytiin normaalia runkosarjaottelua juhlavammissa tunnelmissa, kun kyseessä oli Ysien järjestämä Pesis100 -juhlaottelu.

Ennen ottelua oli vuorossa palkitsemisia, kun Pesäpalloliitto muisti pitkän työn pesäpallon parissa tehnyttä Matti Mansikkaa ojentamalla hänelle ansiomerkin kultaisin lehvin. Myös Ysien pitkäaikainen talkoolainen Vesa Surakka palkittiin Pesis100 -maljakolla.

Matti Mansikka palkittiin Pesäpalloliiton ansiomerkillä. Palkintoa asettelemassa PPL:n Itäisen alueen johtoryhmän puheenjohtaja Rauno Airas ja taustalla aluevastaava Pirjo Mäkelä.

Itse ottelussa vierailija Hamina otti etelälohkon kärkijoukkueen elkein kaksi pistettä 0–1 (1–4, 2–2) -voitollaan. Odotetun kiihkeäksikin ajoittain muodostuneessa ottelussa Haminan lyöntivoima nousi ratkaisevaksi tekijäksi. Etenkin avausjaksolla Pesä Yseillä riitti kiirettä ulkokentällä.

– Paikallisvääntö juhlapelissä oli kiihkeää ja ottelun tuomaristo sai siitä myös oman osansa. Yksi piste oli tarjolla toisella jaksolla, mutta ei ihan riittänyt, lappeenrantalaisten pelinjohtaja Ville Lantta harmitteli seuran nettisivuilla.

Ottelun avausjuoksun löi Ysien Roosa Örså, joka sai valinnan tyttöjen Itä-Länteen Idän joukkueeseen. Hamina tasoitti heti omalla avausvuorollaan ja paineli toisessa vuorossa jo tavoittamattomaan 1–4-johtoon, jotka olivat myös jakson päätöslukemat.

– Hamina on lyöntivoimaltaan varmaan sarjan kovin joukkue ja ensimmäisellä jaksolla oltiin kyllä mankelissa, Lantta myönsi

Toisella jaksolla Ysit johti vielä viimeiseen vuoroon tultaessa 2–1 Emmi Julkusen ja Essi Rytterin lyömillä juoksuilla, mutta HP:n Piitu Saarisen lyömä juoksu tasoitti pelin 2–2:een. Tämä jäi myös ottelun viimeiseksi juoksuksi, kun Ysit ei onnistunut enää tasoittavallaan taistelemaan jaksovoitosta. Hamina vei ottelun kolmostilanteet 10–18.

– Pelissä oli paljon hyvääkin, kun kärkijoukkue pystyttiin jättämään kuuteen juoksuun. Toisella jaksolla löimme ihan lyömällä pinnat ja Hamina sai epäonnistuneilla kopinnostoilla molemmat, mutta kaikki lasketaan, Lantta pyöritteli.

Juhlaottelu veti Lappeenrannan Vanhalle kentälle 273 katsojaa.

 

Teksti: Ismo Huotari
Kuvat: Jukka Kosonen