Valitse sivu

Lappeenrannan Pesä Ysit kunnioittaa keskiviikon Naisten Ykköspesiksen kotiottelussaan satavuotiasta pesäpalloa. Seuran järjestämän Pesis100- juhlaottelun vastustaja ei voisi olla juuri herkullisempi, sillä Ysien vieraaksi saapuu paikallisvastusta Haminan Palloilijat, joka porskuttaa Etelälohkon kärkipaikalla. Odotettavissa on ainakin pieniä juhlallisuuksia ja Pesäpalloliiton edustajien tervehdyksiä.

– Selvää oli, että jotain extraa rakennetaan juhlavuoden kunniaksi. Kyseessä on harvinaisesti kesän ainut keskiviikon kotipeli, mutta sattui onneksi tosi hyvä peli siihen. Saadaan kunnon kaakonkulman vääntöä juhlaotteluun, Pesä Ysien pelinjohtaja Ville Lantta myhäili.

Keskiviikkoillan ottelusta pelinjohtaja odottaa tasaista ja tunnepitoista.

– Tunnetaan hyvin toisemme ja ollaan pelattu tasaisia pelejä harjoituskaudella. Pelaajien vaihtoa on ollut seurojen välillä, joten sekin tuo omat mausteensa. Kiihkeä matsi on odotettavissa, Lantta ennakoi.

Vieraaksi saapuva Hamina on Etelälohkon kärkipaikalla, kun se on kerännyt yhdeksästä pelistä seitsemän voittoa ja 21 pistettä. Pesä Ysit on kuuden pelatun ottelun jälkeen saman lohkon kuudentena, seitsemällä pisteellään. Lantta asettelee ennakkosuosikin paineet suosiolla Haminalle.

– Alkukaudella meillä on ollut paikkoja viedä enemmänkin jaksoja ja saada enemmän pisteitä. Alla on kuitenkin hyvä vierasvoitto Kankaanpäästä. Hamina on suuri suosikki ja tosi lyöntivoimainen porukka. Varmasti kiirettä voi pitää meillä ulkopelissä, mutta uskon, että meillä räpylä kestää.

Lantta odottaa juhlaotteluun luonnollisesti enemmän imua kuin normaaliin runkosarjan matsiin. Vilinää tuovat varmasti ainakin otteluun kutsutut seuran pesiskoululaiset ja muut kerholaiset, joita onkin tänä kesänä ollut varsin mainiosti lähemmäs 300 lasta.

– Olemme saaneet hyvin kumppaneita taustalle ja koulukierrokset onnistuivat parin koronavuoden jälkeen taas mainiosti, Lantta selostaa seuran hyvää pöhinää junnupuolella.

 

Teksti: Ismo Huotari