Valitse sivu

Kunnari-leirin onnistuminen oli tärkeää sekä järjestävälle seuralle Viinijärven Urheilijoille että Pesäpalloliiton Itäiselle alueelle.

– Kaikki meni järjestelyjen puolesta tosi hyvin ja suunnitelmien mukaan. Leiri oli aika poikkeuksellinen myös itselle, kun leiri kesti vain kaksi päivää. Se tiesi aikamoista kiirettä. Lauantaina oli hässäkkää, kun joukkueet majoittuivat ja pelit saatiin nopeasti käyntiin. Sunnuntaina oli sitten toinen hässäkkä, kun pelit pyöri kovaa tahtia ja joukkueet saatettiin lopulta kotimatkalle, leirin johtaja Marko Huhtanen hymähti.

Lappeenrannan Pesä Ysit oli E-tyttöjen ykkönen. (Kuva: Anna Kieloaho)

Leiripelejä pelattiin yhteensä kuudessa eri sarjassa, joista kolmessa ratkottiin myös mestaruudet loppuotteluiden kautta. E-tyttöjen sarjassa leirin mestariksi pelasi Lappeenrannan Pesä-Ysit, joka voitti Imatran Pallo-Veikot todella tiukan taistelun jälkeen 9–8.

E-poikien puolella kilpasarjan mestari oli Kiteen Pallon joukkue Pirinen, joka kaatoi finaalissa Joensuun Mailan juoksuin 7–3. Pelisarjan voittaja oli Jyväskylän Kiri&Kirittäret juniorit, joka peittosi PuPe Asunmaan 9–5

Kiri&Kirittäret juniorit nappasi E-poikien pelisarjan kultamitalit.

Lauantaina pelit saatiin pelattua hyvässä säässä, mutta sunnuntaina vesisateet ja ukkonen meinasi vaikeuttaa osaa peleistä. Lopulta siitäkään ei suurta harmia aiheutunut ja leiriläiset pääsivät hyvissä ajoin kotimatkalle.

– Yllättävän pienillä muutoksilla selvittiin ja aikataulussa oli vähän pelivaraa.

Historiallinen leiri sai paljon positiivista palautetta ja järjestäjät olivat puolestaan tyytyväisiä joukkueiden toimintaan.

– Joukkueille isot kiitokset. Monelle tämä oli elämän ensimmäinen leiri, enkä puhu pelkästään pikkujunnuista vaan myös valmentajista, joukkueenjohtajista ja muista taustahenkilöistä, Huhtanen huomauttaa.

Kun oikein hakemalla hakee, Huhtanen keksii yhden kehitettävän asian tulevaisuuteen.

– Lauantaina voisi olla hiukan enemmän aikaa majoittumisen ja ensimmäisten pelien alkamisen välissä, niin joukkueille ei tulisi niin kiire.

Kunnarimukit vaihtoivat omistajia tiuhaan tahtiin

Kunnari-leirillä palkittiin leirin teeman mukaisesti jokainen kunnarin lyönyt pelaaja. Koko leirin aikana kunnareita lyötiin yhteensä 84 kappaletta. Kunnarin lyöjä sai itselleen ikuisen muiston eli kunnarimukin. Mukeja leirillä jaettiin 53:lle eri pelaajalle.

Kaikki leirillä kunnarin lyöneet pelaajat saivat muistoksi mukin.

Leirin aikana päästiin tutustumaan ensimmäistä kertaa myös Pesäpalloliiton uuden maskotin, Kunnariketun metkuihin. Juhlavuoden kettumaskotti olikin toivottua seuraa joukkueiden ja pelaajien yhteiskuviin. Leiriläiset pääsivät myös seuraamaan leiriotteluna Viinijärven Urheilijoiden ja Kuusankosken Puhdin välistä naisten Suomensarjan ottelua, joka oli samalla myös ViU:n oma ”Pesis100” -juhlaottelu. Ottelussa päästiin mukaviin yleisölukemiin, sillä leiriläisten innoittamana paikalla oli lähes 600 katsojaa.

Kunnari-leirillä palkittiin myös nuoria tuomareita, jotka ottivat leirin yhtenä hyvänä paikkana kehittää omaa tuomarointiaan.

Rohkea kehittyjä: Eemil Keskinen (IPV), Milla Enqvist (PuPe)
Onnistuja: Elmo Rissanen (ei seuraa), Sini Järvinen (Kirittäret)
Juhlaottelun tuomaristoon valitut: Ilona Elonheimo (Kirittäret), Lenni Treuthardt (JoMa), Sonja Purmonen (ViU)

 

Teksti: Ismo Huotari