Valitse sivu

Peräti 12 ykköspesisottelua käsittänyt turnausviikonloppu Kuopio-hallissa päättyi jonkun sortin yllätykseen, kun sarjanousija Kouvolan Pallonlyöjät löi ennakkoluulottomilla otteillaan kaikille vastustajille luun kurkkuun, ja marssi kolmen voiton myötä miesten turnauksen voittoon. Alkulohkossaan se pesi isäntäjoukkue Puijon Pesiksen tylysti 1–0 (8–1, 0–0) ja toisen nousijajoukkueen Haapajärven Pesä-Kiilat 2–0 (7–3, 4–0). Toisesta lohkosta finaaliin tiensä selvittänyt Alavuden Peli-Veikot kaatui puolestaan loppuottelussa Koplan käsittelyssä jaksoin 2–0 (4–1, 1–0).

– Keskityttiin hallipeleissä omaan juttuun ja pelattiin omien vahvuuksien kautta. Ulkopeli on ollut hyvää ja sen pitää kestää myös jatkossa, KPL:n pelinjohtaja Juuso Ilander kertasi Kouvolan Pallonlyöjien nettisivuilla.

Puijon Pesis jäi kotiturnauksessaan lopulta neljänneksi, kun ”pronssiottelussa” Kannuksen Ura voitti sen kotiutuslyöntikilpailun jälkeen 2–1 (2–1, 0–3, 3–1k). Kannuksen lyöjäjokeri Tuomo Raution takakentältä lyömä kunnari kotarin ensimmäisessä parissa oli lopulta myrkkyä kotijoukkueelle.

Kuva: Saimi Airaksinen

Naisten puolella kotijoukkue Puijottaret, Lavettaret ja Kirittärin kakkosjoukkue pelasivat sunnuntaina kolme tasaista vääntöä. Avausottelussa Lavettaret voitti Puijottaret 2–0 (7–4, 5–3) ja toisessa se pelasi Kirittärien kanssa 1–1 (3–2, 2–6) -tasapelin. Koko turnauksen päättäneessä myöhäisillan ottelussa kotijoukkue Puijottaret oli puolestaan Kirittäriä parempi kotiutuskilpailun jälkeen 2–1 (4–1, 4–5, 3–2k).

Ykköspesiksen seurakokouksessa luotiin askelmerkkejä tulevaan

Viikonlopun halliturnauksen yhteydessä pidettiin myös ykköspesisseuroja koskeva seurakokous, jossa Pesäpalloliiton tuore toiminnanjohtaja Vesa Rämet pääsi esittäytymään seurojen edustajille. PPL:n johtokunnan jäsenistä mukana olivat myös Risto Ojanperä ja Rauno Airas. Seurojen edustajia oli paikalla pitkälti toistakymmentä ja keskustelu oli läpi päivän hedelmällistä.

Maaliskuun alusta uudessa pestissään aloittaneella Rämetillä oli seuraavat askelmerkit jo hyvin tiedossa.

– Uusi strategiatyö on aloitettava, sillä vanha loppuu tähän kauteen. Liiton toiminnan selkeyttäminen on myös todella tärkeää, nyt kun yritystoimintaneuvottelut ovat takanapäin. Seurojen pitää tietää, keneen otetaan yhteys missäkin tilanteessa ja minun tehtävänäni on kertoa niihin vastauksia. Kolmantena juttuna tähän keväälle on seuravierailut. Ennen kauden alkua kierrän läpi kaikki Superpesiksen ja Ykköspesiksen seurat, joissa tavoitteena on puhua pesiksestä niin paljon kuin seurat haluavat, pitkältä kierrokseltaan pesäpallon pariin työskentelemään palannut Rämet luettelee.

Pesäpalloliiton uusi toiminnanjohtaja Vesa Rämet pääsi esittäytymään ykköspesisseuroille Kuopion seurakokouksessa.

Ykköspesikseen on kaivattu arvostuksen ja näkyvyyden lisäämistä, ja tulevana kesänä tähän on tarjolla parannusta, kun kaikki miesten ja naisten Ykköspesiksen ottelut näkyvät Ruudun fanikameralähetyksinä. Tämä antaa seuroille myös paljon työkaluja esimerkiksi kumppanimyyntiä ajatellen. Sarjan eteenpäin viemisen tueksi Ykköspesiksellä on oma ohjausryhmänsä, joka koostuu seurojen taustahenkilöistä ja pelinjohtajista.

– Yhtenä tärkeimpänä tehtävänä on saada niin Ykköspesiksen kuin Superpesiksenkin markkinointi- ja viestintästrategia kuntoon. Uuden työntekijän rekrytointi on liitolla käynnissä, Rämet kertoo.

Toiminnanjohtajan puheissa toistuvat arvoista avoimuus, tasa-arvo ja vastuullisuus, jotka ovat toiminnan perusteina. Rämet painottaa myös yhdessä tekemisen, sekä kunnioituksen ja arvostuksen tärkeyttä koko pesäpalloliikkeessä.

– Esimerkiksi tuomaritilanne on sellainen, että muutaman vuoden päästä voidaan olla pulassa. Tekijät loppuvat, jos arvostusta ei löydy. Samaa voidaan ajatella myös talkoolaisista, joilla on suuri merkitys, Rämet miettii.

Hyvien keskustelujen täyteisen kokousiltapäivän päätteeksi Rämetille jäi hyvä tunne – ja useita muistiinpanoja seurojen nostamista toiveista.

– Haluan uskoa siihen, että tämä on hyvän yhteistyön alku.

Kuopion halliturnauksen ottelutulokset:

Miehet

la 12.3.
PuPe – KPL 0-1 (1–8, 0–0)
Kannus – Alavus 0–2 (0–2, 0–2)
KPL – Haapajärvi 2–0 (7–3, 4–0)
Simo – Kannus 1–2 (4–2, 1–2, 1–2s.)
PuPe – Haapajärvi 2–0 (7–2, 2–1)
Simo – Alavus 1–2 (1–3, 8–0, 1–2k)

su 13.3.
sijat 5–6: Simo – Haapajärvi 1–0 (10–1, 4–4)
sijat 1–2: KPL – Alavus 2–0 (4–1, 1–0)
sijat 3–4: PuPe – Kannus 1–2 (1–2, 3–0, 1–3k)

Naiset

su 13.3.
Puijottaret – Lavettaret 0–2 (4–7, 3–5)
Lavettaret – Kirittäret Talent 1–1 (3–2, 2–6)
Puijottaret – Kirittäret Talent 2–1 (4–1, 4–5, 3–2k)