Valitse sivu

Kunnari-leiri antaa mukavan lähtölaukauksen leirikesään Itäisellä alueella ennen kuin valtakunnalliset pesisleirit starttaavat. Leirin useat eri sarjat mahdollistavat sen, että joukkueiden on helpompi löytää omalle tasolleen sopivia ja kehittäviä pelejä. Sarjoissa on tarjolla normaalien 9 vs. 9 -pelien lisäksi myös pienpesistä, joten leirin peleihin voi osallistua myös pienemmällä pelaajamäärällä.

Vaikka kesäkuuhun on vielä aikaa, ovat leirin järjestelyt jo hyvällä mallilla. Varmasti kaikkien yhteinen toive on, ettei koronatilanne enää tänä vuonna pääsisi sotkemaan leirin järjestämistä, kuten kahtena edellisenä vuonna.

– Viinijärven Urheilijat on odottanut omaa järjestelyvuoroaan innokkaana ja toivomme kovasti kaikkien pikkujunnujen puolesta, että leiri voitaisiin tulevana kesänä menestyksekkäästi toteuttaa. Järjestelyt ovat meillä jo hyvässä vauhdissa ja taustalla tapahtuu paljon vielä näkymätöntä työtä. Olemme saaneet leiriorganisaatioon mukaan mahtavan kokoonpanon seuran vapaaehtoisia leirin johtajan Marko Huhtasen johdolla, Viinijärven Urheilijoiden puheenjohtaja ja Kunnari-leirin tiedottaja Mira Loponen kertoo.

Kunnari-leiri on iso asia myös koko pesäpalloliiton Itäiselle alueelle, joka on joutunut odottamaan oman alueleirinsä kaivattua starttia jo parin vuoden ajan. Itäisen alueen aluevastaava Pirjo Mäkelä uskoo, että siitä tulee vihdoin totta tänä kesänä, sopivasti pesäpallon 100-vuotisen historian juhlavuonna.

– Leirin tiimoilta ensimmäinen palaveri on pidetty jo viime kesänä ja kaikesta tekemisestä näkee, että ViU:n organisaatio on panostanut leirin järjestämiseen ja heillä on halu toteuttaa onnistunut leiri ja saada sen myötä tarjottua ikimuistoisia elämyksiä ja kokemuksia lapsille. Joillekin pienille pesisjunnuille tämä on ihan ensimmäinen pesisleiri, ja kuten kaikki leirillä olleet tietävät, niistä hetkistä syntyy pitkiä muistijälkiä meidän mieleemme. Niiden merkitystä koko pesisuralle ei kannata väheksyä, Mäkelä huomauttaa.

Kunnarileiri-mainos-2022

 

Leirille mahtuu mukaan 40 joukkuetta, mikä tarkoittaa sitä, että kaikkien joukkuepaikkojen täyttyessä pelaavia lapsia on odotettavissa jopa noin 400. Kaksipäiväinen leiri on siis täynnä pesistä ja mukavaa yhdessäoloa.

– Tervetuloa junnut ja taustajoukot Liperiin ensi kesänä ensimmäiselle Kunnari-leirille ja juhlistamaan pesäpallon juhlavuotta. Tavoitteenamme on järjestää junioreille hauska ja mieleenpainuva kokemus, sekä toimiva leirikonsepti, jota odotetaan myös kesän 2022 jälkeen. Tehdään tästä leiristä yhdessä ikimuistoinen, Loponen hihkaisee.

– Odotan innolla historian ensimmäistä Kunnari-leiriä ja sitä hetkeä, kun ensimmäiset pelit pyörähtävät leirillä käyntiin. Ja leirin teeman mukaisesti jokainen kunnarin lyönyt pelaaja tulee saamaan siitä pienen muistolahjan itselleen, Mäkelä puolestaan lupaa.

Kunnari-leirin mainosvideon voit katsoa alta!

 

Tilaa itsellesi leiriposti ilmoittamalla sähköpostiosoitteesi ViU:lle.

Teksti ja video: Ismo Huotari