Valitse sivu

Urheiluakatemioiden tavoitteena on luoda urheilijan ulottuville ympäristö, jossa on turvallista kasvaa ja kehittyä, niin urheilijana kuin ihmisenäkin. Akatemiaan valituilla urheilijoilla on tukenaan pesäpallovalmentajien lisäksi useita muita eri alojen asiantuntijoita, kuten fysioterapeutteja, fysiikkavalmentajia, hierojia, ravitsemusneuvojia, lääkäreitä ja psyykkisen valmennuksen osaajia.

Urheiluakatemiaan voivat hakea toisella asteella ja korkea-asteella opiskelevat. Verkostoon kuuluu eri toimijoita, kuten oppilaitoksia (yläkoulut, toinen aste ja korkea-aste), urheiluseuroja ja asiantuntijaorganisaatioita. Akatemiaverkostossa mukana olevat oppilaitokset on hyvä varmistaa paikkakuntakohtaisesti ennen oppilaitokseen hakemista. Urheilijalla on mahdollisuus hakea mihin tahansa urheiluakatemiaan ja saada akatemian palvelut käyttöönsä. Pesäpallolla on erityinen asema ns. kärki- tai painopistelajina osassa urheiluakatemioita, kuten esimerkiksi Joensuussa.

Viime vuosien aikana laajentunut urheiluakatemioiden verkosto kasvoi pesäpallon osalta tämän syksyn aikana jälleen yhdellä uudella paikkakunnalla, kun Kuopion alueen Urheiluakatemiassa myös Kuopio ja Puijon Pesis liittyi mukaan pesäpallovalmennukseen Siilinjärven rinnalle. Tämä takaa toisen asteen ja korkeakoulujen (Itä-Suomen yliopisto, Savonia ammattikorkeakoulu) opiskelijoille entistä paremmat ja kattavammat harjoittelumahdollisuudet Pohjois-Savossa Kuopio-Siilinjärvi-akselilla.

Toisen asteen ja korkeakoulujen opiskelijoiden lisäksi akatemiatoiminnassa on huomioitu myös yläkouluikäiset. Itäisellä alueella yläkoululeirityksiä 7.–9. luokkalaisille järjestetään Joensuussa. Yläkoululeireistä lisää voit lukea täältä: https://www.pesis.fi/ylakoululeiritys/

Urheiluakatemioiden pesäpallovalmennuksen yhteystiedot Itäisellä alueella:

Etelä-Karjalan Urheiluakatemia:
Imatra: Ilkka Ylitalo | 050 309 9931 | ilkka.m.ylitalo(at)gmail.com
Lappeenranta: Ville Lantta | 040 529 3011 | ville.lantta(at)elisanet.fi

Joensuun Urheiluakatemia:
Sami Österlund | 044 558 7589 | sami.osterlund(at)joensuunmaila.fi

Jyväskylän Urheiluakatemia:
Perttu Hautala | 040 562 4846 | perttu.hautala(at)pesis.fi

Kuopion alueen Urheiluakatemia:
Kuopio: Ismo Huotari | 044 304 2041 | ismo(at)puijonpesis.fi
Siilinjärvi: Tommi Luostarinen | 044 259 8337 | tommi.luostarinen(at)siipe.fi