Valitse sivu

Alueen parhaan naispelaajan tittelistä ei tullut kovinkaan suurta yllätystä, sillä valinta kohdistui koko Suomenkin mittakaavassa vuoden naispesäpalloilijaksi valittuun Emma Körkköön. Kolmannen kerran urallaan kyseisen kunnian saanut 29-vuotias Körkkö saavutti Kirittärien kanssa SM-hopeaa, ja oli koko naisten Superpesiksen tehopelaaja 12+50 lyödyllään ja 43 tuodullaan. Kärkilyöntejä Turku-Pesiksen kasvatti hurjasteli 134 kappaletta. Kirittäristä löytyi myös vuoden tyttöjuniori, sillä palkinnon sai nuoresta iästään huolimatta jo useamman kauden jyväskyläläisten runkopelaajiin kuulunut Venla Karttunen.

Vuoden parhaan miespelaajan palkinnon pokkasi Joensuun Mailan kärkietenijänä huiman kauden pelannut Konsta Piironen. 25-vuotias Piironen oli miesten Superpesiksen etenijätilaston yhdeksäs 38 tuodullaan ja kärkilyöntitilastossa peräti kahdeksas 149 onnistumisellaan. Piironen oli koko sarjan toiseksi paras nollatilanteen purkaja (133 onnistumista) heti Kankaanpään Mailan Lauri Vierimaan (145) jälkeen.

Parhaita pelaajia; Konsta Piiroinen, Juho Asikainen, Mona Asikainen, Sini Järvinen ja Eeli Partanen

Imatran Pallo-Veikkojen kasvutarinalle tunnustusta

Kiteen Elina Partanen palkittiin vuoden juniorivalmentajana.

Vuoden poikajunioriksi valittiin Imatran Pallo-Veikkojen Miitri Pesonen, joka oli isossa roolissa joukkueen ykköskärjessä. Lähelle sensaatiomaista puolivälierävoittoa Manse PP:stä päässeen IPV:n valmennustiimi (Jukka Mäkinen, Pertti Laakso ja Matti Mansikka) palkittiin puolestaan ansaitusti vuode

n valmennustiiminä. Nuorelle Imatran joukkueelle ei kauden alla jaettu kovinkaan suuria menestysodotuksia, mutta Mäkisen johtama tiimi sai revittyä joukkueesta parhaat puolet esiin. Nuorten sarjojen parhaaksi valmentajaksi arvostettiin Kirittärien B-tytöt SM-hopealle luotsanneet Mattias Kitola ja Eemil Peltomäki. Parhaina juniorivalmentajana palkittiin KiPa:n E-poikien valmentajat Elina Partanen ja Tapio Niskanen.

Tuomaripuolella arvostusta sai jyväskyläläinen Jarno Valtonen, joka palkittiin vuoden tuomarina. Nuorisotuomarin palkinnon sai puolestaan Aleksi Keijonen Joensuusta.

Pelaajien, valmentajien ja tuomareiden taustalla pyörivät tietysti kaiken mahdollistavat seurat ja seuratoimijat. Vuoden seuratoimijoiksi valittiin Pekka Pohjalainen Juva-Pesiksestä ja Sini Siekkinen Jyväskylän Valosta. Suomen Urheilugaalassakin ”vuoden urheiluseura” -palkintokategoriassa top-3:een yltänyt kuopiolainen Puijon Pesis palkittiin Itäisen alueen vuoden seurana. Junioriseurana palkittiin Jyväskylän Kiri&Kirittäret juniorit. Harrastajapuolella valinta kohdistui toimintaansa elävöittäneeseen Hankasalmen Hankaan.

Seura- tai joukkuepalkintoja olivat noutamassa Petri Kaijansinkko, Henna Virkkunen, Jarno Pirkkalainen, Elina ja Eeli Partanen sekä Tilda Tuomi ja Aleksi Eskelinen.

”Lohi-ilmiö” kantoi Superpesiksen porteille asti

Alueen johtoryhmän pytty meni pitkän ja menestyksekkään uran pesiksen parissa tehneelle Petri Kaijansinkolle, joka on viimeisimpänä toiminut Kirittärien naisten joukkueessa ja sen taustoilla isossa roolissa. Erikoispalkinto meni myös Jyväskylään, kun miesten Ykköspesikseen ryminällä palanneen Jyväskylän Lohen ja sen vahvan kannattajakunnan Tonnin Kalojen aikaansaama ”Lohi-ilmiö” nousi valtakunnallisestikin yhdeksi loppukesän puheenaiheeksi. Täksi kaudeksi Ykköspesikseen takaisin noussut Lohi eteni uskomattomalla tavalla suoraan Superpesiksen porteille voittamalla Puijon Pesiksen Ykköspesiksen hurjassa välieräsarjassa. Superin karsintasarjassa Kankaanpään Maila oli kuitenkin vahvempi voitoin 3–0, mutta Lohi-ilmiön vaikuttavuutta se ei laimentanut.

Pesäpalloliiton Itäisen alueen palkitut 

Parhaat pelaajat:
Naispelaaja: Emma Körkkö, Kirittäret Jyväskylä
Miespelaaja: Konsta Piironen, Joensuun Maila
Tyttöjuniori: Venla Karttunen, Kirittäret Jyväskylä
Poikajuniori: Miitri Pesonen, Imatran Pallo-Veikot
C-tyttö: Veera Varonen, Joensuun Maila
C-poika: Topias Kaksonen, Kiteen Pallo -90
D-tyttö: Mona Asikainen, Viinijärven Urheilijat
D-poika: Juho Asikainen, Puijon Pesis
E-tyttö: Sini Järvinen, Kiri&Kirittäret Juniorit
E-poika: Eeli Partanen, Kiteen Pallo -90

Parhaat valmentajat ja tuomarit:
Valmentaja / valmennustiimi: Imatran Pallo-Veikot, miesten valmennustiimi (Jukka Mäkinen, Pertti Laakso, Matti Mansikka)
Nuorisovalmentaja: Mattias Kitola & Eemil Peltomäki, Kirittäret Jyväskylä
Juniorivalmentaja: Elina Partanen & Tapio Niskanen, Kiteen Pallo -90
Tuomari: Jarno Valtonen, Jyväskylä
Nuorisotuomari: Aleksi Keijonen, Joensuu

Seurat ja seuratoimijat:
Seuratoimija: Pekka Pohjalainen, Juva-Pesis
Seuratoimija: Sini Siekkinen, Jyväskylän Valo
Seura: Puijon Pesis
Junioriseura: Jyväskylän Kiri&Kirittäret
Pesisharrastajat: Hankasalmen Hanka
Menestyjä: Kiteen Pallo -90 E-pojat (leirimestaruus), Kirittäret TSU (SM-2.), Kirittäret naiset (SM-2.)

Erikoispalkinto
Lohi-ilmiö

Johtoryhmän pytty:
Petri Kaijansinkko

Johtoryhmän pytyn Kirittärien seurajohtaja Petri Kaijansinkolle luovuttivat alueen puheenjohtaja Rauno Airas ja varapuheenjohtaja Antti Remes.