Valitse sivu

JoMan startti otteluun oli vahva ja se meni nopeasti kahden juoksun johtoon Hanna Toivasen ja Iida Nupposen kotiutuksilla. SiiPen lyöjäjokeri Petra Väistölä kavensi ensimmäisen tasoittavalla 12:een, mutta toisessa vuorossa joensuulaisvieraat lisäsivät johtoaan 14:ään vapaataipaleella ja Mirka Rintamäen kotiuttaessa hyvin ykköstilannetta pelissä purkaneen jokeri Noora Pasin.

Viimeisessä vuorossa JoMa meni jo neljän juoksun johtoon, johon SiiPen kiri ei enää tasoittavalla riittänyt. Näin avausjakso vieraille juoksuin 46.

– JoMalla on paljon juoksuvoimaa, jonka avulla he pystyivät haastamaan vaihtotilanteissa. Siihen ei pystytty tänään vastaamaan, SiiPen pelinjohtaja Tommi Luostarinen myönsi.

Toisen jakson alussa SiiPe meni ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon, kun Vilma Mäkelä kotiutti Roosa Vesalon. JoMa kuitenkin kuittasi tasoittavallaan rinnalle ja ohi, ja koko jaksonkin kannalta ratkaisevaksi nousi Rintamäen 1+2 juoksun arvoinen kakkospuolen läpilyönti toisessa vuorossa, joiden siivittämänä JoMa karkasi jo 16-johtoon.

Emmi Hannuniemen tyhjän kentän kunnari nostatti vielä SiiPen fiilistä kolmannen aloittavalla, mutta tätä enempää se ei kuitenkaan saanut JoMan ulkokentästä puristettua. Toisen jakson loppulukemat 27:ään juoksi harhaheiton turvin Johanna Pirskanen, joka toi ottelussa yhteensä kolme juoksua. Samaan lukemaan ylsi myös Noora Pasi.

Kentän ykkösnainen oli kuitenkin 1+4 lyönyt, kaksi tuonut ja 9/10 kärkilyöntiä saalistanut Mirka Rintamäki. JoMan kakkospalkinnon pokkasi yhden lyönyt ja kaksi tuonut Marianne Roiha, jolle ottelu oli 200:s Superpesiksen runkosarjassa. SiiPen ykkönen oli kunnarin lisäksi yhden tavallisen juoksun lyönyt Hannuniemi, jonka lisäksi palkintoraati muisti numerolla 2 pelannutta 3-koppari Jasmiina Juntusta. Ottelun takatilanteet kirjattiin vieraille 2014.

– Sisäpelissä tehtiin ihan hyvä määrä tilannetta, mutta siihen tarvitaan vielä yhteisten kokemusten kautta rauhallisuutta. Jatkoon lähdetään luottavaisin mielin, nyt kun viikonloppuna pääsemme kunnolla harjoittelemaan, viime viikon loppupuolella SiiPen viuhkaan vaihdettu Luostarinen kommentoi.

Voitollaan JoMa paranteli asemiaan pudotuspelitaistelussa. Se jatkaa edelleen yhdeksäntenä 19 pisteellään, kolmen pisteen päässä kahdeksantena olevasta Kempeleen Kiristä. SiiPe on sarjassa toiseksi viimeisenä seitsemällä pisteellä.

 

Teksti: Ismo Huotari