Valitse sivu

Torstain kierroksella sarjakärki Kirittäret oli aivan omaa luokkaansa nappaamalla kotistadionillaan Hippoksella täydet pisteet murskalukemin 2–0 (12–1, 13–0). Läpilyöntien värittämässä kamppailussa Kirittärien puolelta tehoista vastasivat etenkin 1+5 juoksua lyönyt ja neljä tuonut Jutta Myllyniemi, sekä tehot 1+4/2 iskenyt Tinja Töyrylä. Jyväskyläläisistä kunnarin makuun pääsi myös ykköspalkittu Eeva Mäki-Maukola (1+1/5), joka saalisti 11 kärkilyöntiä 12 yrityksestä.

Pesä Ysien ainokaisesta juoksusta vastasi lyöjäjokeri Henriikka Harinen. Ykköskärjen päävaihtajana numerolla kolme pelannut Tiia Saarela oli Pesä Ysien parhaimmistoa keräten 5/8 kärkilyöntiä.

Nähtäväksi jää, muuttuuko asetelmat perjantaina, kun kentäksi vaihdetaan Lappeenrannan Vanha kenttä. Selvää on se, että Pesä Ysien on oltava parempia ottelun alkuhetkillä, sillä torstaina Kirittäret takoi heti avausvuorossaan taululle kahdeksan juoksua.

Naisten Superpesiksen ylivoimainen ykkössuosikki Kirittäret ei ole hävinnyt alkukaudella vielä otteluakaan – ja pisteitäkin se on menettänyt vain yhden, joten naisten Itä-Länteen Idän pelinjohtajaksi valitun Pesä Ysien Sarita Heikkisen on keksittävä melkoiset lääkkeet Kirittärien kukistamiseksi. Se tuntuu olevan varmasti jokaisen sarjan joukkueen ongelma loppukaudella.

– Todella kova vastustaja on. Omassa ulkopelissä palon paikat kun tulee, niin niitä pitäisi pystyä tekemään. Tänään tuli taas klassisia esimerkkejä niistä, Heikkinen summasi torstain ottelun lehdistötilaisuudessa.

Pesä Ysien edellinen voitto Kirittäristä on heinäkuulta 2018, jolloin se oli kotiottelussa parempi jaksoin 1–0.

 

Teksti: Ismo Huotari