Valitse sivu

Kuopiossa ja Siilinjärvellä 19.-24.7.2021 järjestettävä C-ikäisten pesäpallon Nuorisoleiri on saanut leiriläisten kummiksi leiriviikon ajaksi hiihtäjä Iivo Niskasen.

Kuopiossa asuva ja Puijon Hiihtoseuraa edustava Niskasella oli kunnianhimoiset tavoitteet jo lapsuuden koulun pesäpallotunneilla Vieremällä. Myös aika seuraavalle pesiskokemukselle olisi miehen sanojen mukaan jo kypsä.

– Meillä Vieremällä ei ollut pesäpallojoukkuetta, joten omat kokemukseni lajista ovat lähinnä koulun liikuntatunneilta. Yleensä sitä yritti lyödä kunnarin toivossa mahdollisimman pitkälle, että saisi juostua kunnarin, meidän säännöissä kun ei takalaitonta tunnettu. Halusin olla myös usein lukkarina. Viimeksi olen pelannut ja käynyt katsomassa pesistä, kun olin Sotkamon urheilulukiossa. Siitä on kulunut jo lähemmäs kymmenen vuotta, joten lienee aika ottaa uusiksi.

Tänä kesänä leirin kummiurheilijan tehtävää Niskanen suorittaa ajan mukaisesti etänä ja diginä. Nuorisoleiriviikon aikana Niskasen harjoituskausi on kiivaimmillaan, mutta mies on hengessä mukana ja aikoo seurata leiriläisten edesottamuksia leirin somekanavista ja tulospalvelusta.

– Tällä hetkellä harjoittelen määrällisesti jopa eniten koko vuoden aikana. Hiihtäjät tehdään kesällä, joten tavoite on luoda vahva pohjakunto talven useita kilpailuviikonloppuja varten.

Leirin suosikkijoukkueen määrittämiseenkin hiihtäjällä on selkeät kriteerit.

– Leirin joukkueista liputan sellaisten joukkueiden puolesta, joissa välittyy hyvä joukkuehenki ja asenne. Yleisesti pesiksessä suosikkijoukkueeni on luonnollisesti kotipaikkakunnan Puijon Pesis.

Kuopion ja Siilinjärven Nuorisoleirin urheilijakummin tehtäviin kuuluu toimia esikuvana ja henkisenä kannustajana leiriläisille ja toki koko leiriorganisaatiolle.

– Liikunnassa ja urheilussa on tärkeää olla esikuvia. Esikuvat saattavat parhaimmassa tapauksessa olla koko liikuntaharrastuksen alulle panija lapselle, nuorelle tai aikuisellekin. Siksi onkin mahtavaa saada pohjoissavolainen kansainvälisen tason huippu-urheilija ja olympiavoittaja kummiksi ja esikuvaksi leirin nuorille urheilijoille. Suuret kiitokset Iivolle jo tässä vaiheessa, Nuorisoleirin johtaja Marko Heikkinen kiittelee.

Iivon terveiset leiriläisille on selvät.

– Oikein reipasta leiriä kaikille! Käykäähän ihmeessä tutustumassa myös Puijon maastoihin ja maisemiin, kun peleiltä ehditte. Muistakaa nauttia energiaa ja juomaa riittävästi päivien aikana, niin jaksaa hyvin leirin loppuun saakka!

Pesäpallon Nuorisoleiri kokoaa 83 joukkuetta, yli 1 200 pelaajaa ja valmentajaa sekä 70 pesäpallon nuorisotuomaria kuuden päivän ajaksi Kuopioon ja Siilinjärvelle 19.–24.7. Leirillä pelataan lähes 500 ottelua 15 eri kentällä. Leiriä on mukana järjestämässä noin 350 hengen talkoojoukko. Nuorisoleirillä ratkaistaan C-ikäisten pesäpallon Suomen mestaruudet. Leirin järjestävät yhdessä Puijon Pesis ry ja Siilinjärven Pesis ry yhdessä Pesäpalloliiton ja yhteistyökumppaneiden kanssa.