Valitse sivu

Pesä Ysit piti vielä avausjaksolla Kirittäriä todella ahtaalla, mutta pelin edetessä sarjan kärki- ja häntäpään joukkueiden voimasuhteet kävivät hyvin selväksi. Kirittäret jatkoi 0–2 (3–4, 0–17) -voitolla edelleen voittoputkeaan, joka on nyt 12 ottelun mittainen. Koko kaudella hallitsevat mestarit ovat menettäneet vain yhden pisteen.

Kotijoukkue sai otteluun unelmastartin, kun kolmantena lyöjänä Linda Kemppainen sivalsi kolmosjatkeelta pallon läpi kunnarin ja yhden tavallisen juoksun arvoisesti. Kyseessä oli Kemppaisen uran ensimmäiset lyödyt naisten Superpesiksessä. Kirittäret nousi omalla tasoittavallaan tasoihin, mutta Pesä Ysit otti Henriikka Harisen lyönnillä johtoaseman takaisin kolmannen aloittavalla.

Kirittärien Laura Toikkanen nosti kuitenkin vieraat tasoihin ja jakson voittojuoksuksi jäi Pesä Ysien nuoren C-juniori-ikäisen lukkari Hertta Härkösen antama vapaataivaljuoksu. Nuori lukkari keräsi kuitenkin kehuja pelaamisestaan ei niin tutulla pelipaikalla – ja kovassa paikassa kestomenestyjää vastaan.

– Pelihuumoria tuntui häneltä löytyvän ja hän teki meidän ekan jakson vaikeaksi. Ilme ja rohkeus säilyi, vaikka tuli virheitä, Kirittärien pelinjohtaja Jussi ”Nalle” Viljanen kehaisi ottelun lehdistötilaisuudessa.

– Hertalta hienoa peliä. Nuori kaveri, eikä ole hirveästi lukkarina edes pelannut. Pakko nostaa hattua, komppasi Pesä Ysien pelinjohtaja Sarita Heikkinen.

Toisella jaksolla murskajaiset – Körkölle kaksi kunnaria

Tiukan avausjakson voiton jälkeen Kirittärien peli vapautui toisella jaksolla, eikä voittajasta jäänyt enää pienintäkään epäselvyyttä. Tasainen rummutus toi jaksovoiton rumin lukemin 0–17. Suurin tilastorohmu oli jälleen Kirittärien Emma Körkkö, joka saalisti 2+4 lyötyä, 6 tuotua ja 13/15 kärkilyöntiä. Jokeri Siri Eskola antoi tulitukea neljällä lyödyllään.

Körkkö on ollut alkukaudella täysin pitelemättömässä iskussa, ja hän johtaa kauden puolenvälin krouvissa sensaatiomaisesti niin lyöjä-, etenijä-, kuin kärkilyöntitilastoakin! 12 ottelussa Körkkö on lyönyt peräti 10 kunnaria ja 37 tavallista juoksua.

– Körköllä oli jälleen hienot tilastot, mutta kyllä sieltä olisi voinut kaivaa jonkun muunkin ykköspalkinnolle. Hän ei pelannut mitään hyvää peliä tänään, vaikka tilastot kertoo muuta, Viljanen totesi.

Pesä Ysien hyvä esitys ensimmäisellä jaksolla ei jaksanut kantaa loppuun asti.

– Ekalla jaksolla oli hyvää fiilistä. Karu fakta vaan on, että sitten kun annetaan yksittäisiä juoksuja, niin sitten alkaa homma rullaamaan kaverilla. Se on ollut meidän tämän kauden tarina, Heikkinen kertasi.

 

Teksti: Ismo Huotari