Valitse sivu

Alkukaudella sisäpelinsä kanssa tuskaillut JoMa sai otteluun fantastisen startin, kun se myllytti avausvuoroon neljä juoksua. Kaksi ensimmäistä avaavaa pinnaa löi lyöjäjokeri Nora Pulkkinen, joka oli muutenkin kovassa lyöntivireessä ottelun avausjaksolla neljällä lyödyllään.

Pesä Ysien vastaus oli myös vahva, kun se kavensi heti tasoittavallaan pelin 4–3:een, suurimpana nostona Linnea Laatikaisen kunnari tyhjään kenttään kakkosrajapuhkaisulla.

Toisessa vuorossa JoMan hyökkäys jatkui ja se takoi jälleen neljä lisäjuoksua laajalla rintamalla. Ensimmäisen lyödyn juoksun superpesisuralleen sai myös Kankaanpäästä lainasopimuksella JoMaan siirtynyt lukkari Tea Santahuhta. Viime kaudella Ykköspesiksen vuoden lukkariksi valitun debytantin iltapuhde oli JoMan pelinjohtaja Jouni Oja-Lipastin mieleen.

– Tea pelasi aivan järkyttävän hyvän pelin. Hän pystyi pelaamaan nimenomaan omilla vahvuuksillaan ja auttoi meitä paljon etenkin nolla- ja takatilanteissa, Oja-Lipasti kehui.

JoMan toiseen iskuun Pesä Ysit ei pystynyt enää vastaamaan, vaan juoksuhanojaan kunnolla aukaisseet joensuulaiset painelivat selkeään ja runsasjuoksuiseen jaksovoittoon lukemin 11–5.

– Saatiin kaivattuja peräkkäisiä onnistumisia mailanvarressa ja se tuotti meille tulosta. Alkukauden tuloksiin nähden juoksumäärä oli ehkä vähän yllätys, mutta nyt se meidän oma systeemi saatiin ensimmäistä kertaa kunnolla näkyviin pelissä. Onnistuttiin myös hyvin lukkari Essi Rytteriä vastaan kaarella, Oja-Lipasti kiitteli omiaan.

Hanna Toivasen lyönnit käänsivät toisen jakson JoMalle

Jälkimmäinen jakso alkoi hyvin samoissa merkeissä kuin ensimmäinen, sillä kotijoukkue JoMa iski nopeasti taululle 3–0-lukemat. Vieraiden Tytti Bertlingin takakentältä lyömä kunnari tyhjään kenttään käänsi kuitenkin kelkan nopeasti Pesä Ysien suuntaan. Kavennusjuoksun jälkeen myös Elina Muurman, Henriikka Harinen ja Essi Rytteri onnistuivat toisessa vuorossa ja Pesä Ysit oli yhtäkkiä 3–4-johtoasemassa.

Ottelussa viisi juoksua lyönyt JoMan jokeri Hanna Toivanen otti kuitenkin roolia kotiuttamalla peräkkäisillä lyönneillä Johanna Pirskasen (4 tuotua) ja Senna Surakan (4 tuotua), ja JoMa otti taas komennon toisen vuoron päätteeksi. Ykköspalkittu Toivanen jatkoi hyvää virettään myös kolmannessa vuorossa lisäämällä kotijohdon 6–4:ään. Pesä Ysien kiri tyssäsi viimeisessä vuorossa yhteen onnistumiseen, ja näin JoMa nappasi toisen peräkkäisen täyden pistepotin.

JoMan härkäviikko jatkuu keskiviikkona kotiottelulla Kempeleen Kiriä vastaan ja viikonloppuna edessä on Tampereen ja Porin tuplareissu.

– Kyllä meillä varmasti virtaa riittää. Talvikausi oli tosi laadukas ja nytkin on isossa kuvassa tosi hyvillä energiatasoilla vedetty pelistä toiseen. Hyvät esitykset tuo pirusti lisää virtaa koppiin, peleihin ja vapaa-ajalle, Oja-Lipasti alleviivasi.

Teksti: Ismo Huotari