Valitse sivu

C-junioreiden SM-karsintaottelut saatiin tänään keskiviikkona pakettiin viimeisten pelien osalta ja paikat kilpa- ja pelisarjoihin sen myötä jaettua. Tyttöjen ja poikien kilpasarjoihin selvisi karsintojen kautta 20 joukkuetta. Nuorisoleirin pelisarjoissa nähdään tänä vuonna 25 tyttöjoukkuetta ja 18 poikajoukkuetta. Yhteensä leirillä nähdään siis 83 joukkuetta.

Nuorisoleiri starttaa 14 ottelulla maanantaina 19.7. klo 13.00. Kotiyleisönsä edessä pelaava Puijon Pesiksen C-poikajoukkue saa heti avauskierroksella vastaansa kahtena edelliskautena C-poikien Suomen mestaruuden voittaneen Kouvolan Pallonlyöjät. Kyseinen ottelu pelataan Kuopion Lippumäessä.

Tyttöjen kilpasarjan avauskierroksella huomio kiinnittynee kauden 2020 mestarin Sotkamon Jymyn ja tänä vuonna oman SM-karsintalohkonsa voittaneen Haminan Palloilijoiden kohtaamiseen Siilinjärven Mantulla.

Kilpasarjoissa alkusarjat pelataan kahdessa 10 joukkueen lohkossa. Lohkovoittajat etenevät suoraan välieriin ja lohkojen toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet pelaavat puolivälieräottelussa, jonka voittajat etenevät välieriin. Loput lohkon joukkueet pelaavat lohkosijoituksensa mukaan sijoitusotteluissa.

Poikien pelisarjassa alkusarjat pelataan kahdessa 9 joukkueen lohkossa, mistä myös voittajat pääsevät suoraan pelisarjan välieriin ja lohkokakkoset ja -kolmoset puolivälieriin. Loput joukkueet pelaavat ensin ristikkäisottelut ja sen jälkeen sijoitusottelut.

Tyttöjen pelisarjassa joukkueet on jaettu kolmeen 6 joukkueen lohkoon ja yhteen 7 joukkueen lohkoon. Tyttöjen pelisarjassa alkulohkojen jälkeen nähdään jatkolohkot, joista joukkueet etenevät sijoitusten mukaan välieriin tai ristikkäisotteluihin.

Kilpa- ja pelisarjojen välierät, finaalit, pronssiottelut sekä kaikki sijoitusottelut pelataan lauantaina 24.7., leirin päätöspäivänä.

Kilpasarjojen Itä-Länsi-ottelut pelataan torstaina 22.7. Kuopiossa Puijon pesäpallostadionilla ja pelisarjojen Itä-Länsi-ottelut perjantaina 23.7. Siilinjärven Mantulla.

Paikalliset joukkueet kilpasarjoissa

Sekä SiiPen C-tytöt että Puijon Pesiksen C-pojat etenivät lopulta leirin kilpasarjoihin ja taistelemaan SM-mitaleista kotiyleisön edessä. SiiPen C-tytöt kiilasivat karsintalohkonsa nelosiksi, joka oikeutti suoraan kilpasarjapaikkaan.

Puijon pojilla kilpasarjaan pääseminen meni tiukemmalle, kun oman lohkon sijoitus ei aivan riittänyt kilpasarjapaikkaan. Kun kilpasarjaan karsintojen kautta selvinnyt HP-K 2 ei osallistu koko leirille, jäi yksi paikka kilpasarjasta auki. Paikka täytettiin kilpailullisin perustein, kun parhaaseen ottelukohtaiseen pistekeskiarvoon yltänyt joukkue sai paikan.

Kuopiossa pelataan poikien kilpasarjan ja tyttöjen pelisarjojen ottelut. Siilinjärvellä leirimenestystä havittelevat tyttöjen kilpasarjojen ja poikien pelisarjojen joukkueet.

Nuorisoleirin koko otteluohjelma