Valitse sivu

Heti avauspäivänä on vuorossa ensimmäinen Itäisen alueen paikallistaisto, kun kolmen edelliskauden Suomen mestari Kirittäret saa Jyväskylään vieraakseen toisen peräkkäisen superpesiskautensa aloittavan Siilinjärven Pesiksen (Siipettäret). Kirittäret on myös tällä kaudella pelinjohtajien ennakkoarvioissa ylivoimaisesti suurin suosikki mestariksi, kun taas Siipettäriä on kaavailtu sarjan peräpäähän putoamistaisteluun.

– Kyllä meillä kaikilla on kirkkaana se ajatus päässä, että neljäs mestaruus otetaan syksyllä Jyväskylään. Kovimpia kilpakumppaneita mitalitaistossa lienevät jälleen vanhat tutut Lapua, Tampere ja Pori, kaikilla kolmella Kirittäret-kaudellaan Suomen mestaruutta juhlinut Laura Toikkanen vahvistaa.

Kuopiossa ja Siilinjärvellä pesäpallo-oppinsa saanut Toikkanen joutuu itse katsomaan sarja-avauksen harmittavasti sivusta jalkavaivan vuoksi. Luotettava etukenttäpelaaja haluaa olla iskussa kauden tärkeimmillä hetkillä, joten riskit pidetään minimissä.

– Mitään ei riskeerata tässä vaiheessa, koska kausi on taas pitkä ja tärkeimmät pelit on syksyllä. Meillä on todella vahva joukkue ja kokoonpanoa voi pyöritellä tilanteen mukaan. Odottavaiset fiilikset on kauden startin suhteen. Tuntuu, että tämä tulikin aika yhtäkkiä eteen, vaikka kauden alkua siirrettiinkin, Toikkanen jatkaa.

Jatkaako Kirittäret edelleen murskaavaa sarjaansa?

Kirittäret vei viime kesänä Siipettäriä runkosarjan keskinäisissä kamppailuissa puhtaasti voitoin 4–0, eikä se menettänyt siilinjärveläisille jaksoakaan. Juoksuerokin oli otteluissa selkeä 55–9. Voimasuhteet ovat ainakin ennakkoasetelmissa hyvin samankaltaiset.

– Ei Siilinjärvi meidän päävastustajiin lukeudu, mutta kyllä heidän joukkue on ehkä hiukan vahvistunut ja monipuolistunut viime kaudesta. Uusista nimistä tulee ensimmäisinä mieleen Laura Pohjola, Vilma Mäkelä ja Jasmiina Juntunen. Lisäksi vanha joukkuekaverini Petra Väistölä on heille vahva kotiuttaja, Toikkanen luettelee.

Omasta joukkueestaan Toikkanen nostaa esille Rauman Ferasta täksi kaudeksi Kirittäriin saapuneen Tinja Töyrylän. Kovakätisen kopparin nimi ei ehkä vielä ole pesäpallokansan mielessä kirkkaimpana, mutta Toikkasen mukaan häneltä on lupa odottaa paljon tulevana kesänä.

– Hän on harjoituspeleissä lyönyt jo varmaan enemmän juoksuja kuin viime kesänä yhteensä. Pelinjohtaja Nalle Viljanen on saanut revittyä hänestä potentiaalia irti, Toikkanen kehuu.

Toikkasen oma tavoite on saada kauden aikana yhä monipuolisempaa sisäpeliroolia kivenkovassa Kirittärien joukkueessa. Kakkoskärjen vaihtajan rooli on vakiintunut Toikkaselle, eikä hän siitä valita.

– Meillä on laadukas kakkoskärki myös ja siinä on kiva ollut pelata. Parasta kautta lähdetään taas hakemaan. Fyysisesti olen parhaassa kunnossa, kunhan tämä jalkavaiva vielä selätetään.

Teksti: Ismo Huotari