Valitse sivu

SiiPe aloitti ottelun sisältä ja siirtyi Petra Väistölän lyönnillä ottelussa ensin johtoon. Tämän jälkeen Hippoksella alkoi pari vuoroa kestänyt Emma Körkkö -show. Viime vuoden naispesäpalloilija tasoitti pelin 1–1:een ja toisessa vuorossa Körkkö löi kolmen lyöntikierroksen aikana yhteen vuoroon hurjat tehot 2+5. Kärkietenijä Ella Korpela säesti tuomalla vuoron aikana peräti kolme juoksua. SiiPellä oli puolestaan suuria vaikeuksia omassa sisäpelissään, eikä se saanut koko ottelussa kuin kuusi kotiutusyritystä.

– Körkön tilastot oli taas aika hienoa katseltavaa. Ottelussa oli muutenkin tosi paljon hyviä asioita, kuten meidän jokeriosaston pelaaminen, joka on nostettava esille, Kirittärien pelinjohtaja JussiNalle” Viljanen myhäili Ruudun haastattelussa.

Toisella jaksolla olikin nimenomaan Kirittärien jokereiden vuoro loistaa. Kati Tanhua ja Viivi Partanen purkivat tehokkaasti 0- ja 1-tilannetta, ja kotiutuspaikoissaan ottelussa 5/6 kertaa onnistunut Siri Eskola löi palloa näyttävästi kerta toisensa jälkeen väliin. Myös Kirittärien paidassa debytoinut Tinja Töyrylä säväytti kertaalleen sivaltamalla kolmosluukusta kahden juoksun arvoisen läpilyönnin.

– Töyrylä hankittiin meille ensisijaisesti kakkoskärjen kotiuttajaksi, mutta siellä se nyt kotiuttaa numerolla viisi ykköskärkeä, Viljanen kiitteli.

Emma Körkön tehot olivat kauden avaukseen mykistävät – 2+7 lyötyä, neljä tuotua ja 14/16 kärkilyöntiä. Ella Korpela toi ottelussa viisi juoksua, jonka lisäksi hän onnistui myös kahdesti kotiutuksissaan.

SiiPellä oli sisäpelissään suuria vaikeuksia päästä kentälle ja suurin onnistuja olikin ainoan juoksun lyönyt Väistölä (kärkilyönnit 5/7). Vieraiden pelinjohtaja Antti Rönkkö näki joukkueensa esityksessä luonnollisesti paljon parannettavaa.

– Ihan perusjuttuja, kuten pallon kiinniottamista kohdalta, Rönkkö totesi.

Teksti: Ismo Huotari