Valitse sivu

Stora Enson Imatran tehtaiden kartongista valmistetut juomakupit korvasivat mm. muovipullot otteluissa.

– Haluamme vähentää muovin käyttöä, tehostaa pakkausten kierrätystä ja tehdä yhteistyötä vastuullisuutta edistävien tahojen kanssa, Valkeapää painotti IPV:n tiedotteessa (7.5.).

120 kilolla kartonkia, jotka kesän 2020 ottelutapahtumista kerättiin, saadaan kierrätettynä 700 pitsalaatikkoa.

– Muovituotteiden korvaaminen kartonkituotteilla vähentää urheilutapahtuman hiilijalanjälkeä sekä pienentää muovin kulutusta. Juomatarjoilun hiilijalanjälki väheni merkittävästi, noin 90 prosenttia. Vähennys hiilijalanjäljessä aiheutuu suurimmaksi osaksi tuotteiden valmistusvaiheesta, koska öljypohjaisia raaka-aineita ei tarvita lainkaan todettiin keskeisenä johtopäätöksenä Etelä-Karjalan Jätehuollon tilaamassa Olivia Kurosen kandityössä.

Juomakupit tehdään Huhtamäen Hämeenlinnan tehtaalla. Kuppikartonki tulee Stora Enson Imatran tehtailta ja pohjautuu täysin uusiutuviin raaka-aineisiin, puukuituun ja kasviperäiseen muovipinnoitteeseen.

–­ Yhteisenä tavoitteenamme on auttaa yleisöä tekemään vastuullisia valintoja. Onnistuimme tässä hienosti viime kaudella ja jatkamme myös tulevalla kaudella. Kasvipohjaisella päällysteellä tehdyn kartonkikupin hiilijalanjälki on pieni ja tutkimusten mukaan kierrätys pienentää sen vielä puoleen, huomauttaa tehtaanjohtaja Mikko Nieminen.

Hankkeessa ovat mukana IPV:n lisäksi Imatran Ketterä, Etelä-Karjalan Jätehuolto, Stora Enson Imatran tehtaat sekä Imatran kaupunki ja sen tytäryhtiö Imatran Toimitilat Oy. Imatran kaupungin tavoitteena on pyrkiä hiilineutraaliuteen vuoteen 2030 mennessä.