Valitse sivu

Tapahtuma piti järjestää alkuperäisen suunnitelman mukaan ensimmäistä kertaa jo viime kesänä, mutta koronatilanteesta johtuen leiri jouduttiin perumaan ja siirtämään vuodella eteenpäin.

– Viime vuonna oltiin jo tosi innokkaasti menossa kohti leiriä ja odotettiin vaan sen alkua. Sitten tultiin aika tyhjän päälle ja se oli tietysti iso pettymys kaikille, Kiteen Kunnarileirin leirinjohtaja Sanna-Mari Mämmi kertaa.

Koronatilanne on edelleen hankala, mutta järjestelyistä vastaavassa Kiteen Pallossa ollaan toiveikkaita leirin onnistumisen suhteen. Viime vuonna tehty hyvä pohjatyö auttaa tässä.

– Ei ole onneksi tarvinnut aloittaa ihan alusta. Leirille oli jo hankittuna kaikki sponsorit ja he ovat sitoutuneet olemaan mukana myös tänä vuonna, Mämmi kiittelee.
– Luottavaisin mielin ollaan, että leiri saadaan järjestettyä kesäkuussa. Kaikki mahdollinen tehdään sen eteen. Tarkoituksena on pitää joukkueiden kontaktit mahdollisimman vähäisinä ja rakentaa omat ”kuplat” majoituskouluille. Majoitus- ja ruokailutilojen määrää on tarkoitus kasvattaa, ettei ne mene liian ruuhkaisiksi.

Kunnarileirille ilmoittautuminen avautui helmikuun viimeisenä päivänä ja tällä hetkellä joukkueita on mukana jo 25. Ilmoittautumisaikaa on vielä runsaasti jäljellä, mutta vapaita paikkoja on auki enää kymmenen. Eniten tilaa on kilpasarjoihin sekä ihan pienimpien ikäluokkien (G-F) sarjoihin.

– Tietenkin korona sotkee näitäkin ja seurat ovat varpaillaan lähteäkö vai ei. Ihan tyytyväisiä kuitenkin ollaan, että tämän verran on jo ilmoittautumisia tullut. Tietysti toivotaan, että paikat tulevat vielä täyteen ja kaikki pääsisivät pelaamaan oman ikäluokan pelejä, eikä sarjoja tarvitsisi yhdistellä.

Itäiselle alueelle oman alueleirin järjestäminen on iso juttu. Myös Kiteellä uusi leiri otetaan avosylin vastaan. Leiriorganisaatiossa riittää tekijöitä myös seuran ulkopuolelta muista lajeista, mikä kertoo tapahtuman merkityksestä Kiteelle.

– Kyllä tämä on seuralle ja koko Kiteelle hieno tapahtuma ja sellainen yhteinen koitos. Kitee on pesäpallopitäjä ja tällä saadaan junioreitakin vielä enemmän näkyviin. Toivottavasti tästä muodostuu sellainen vuosittainen Itäisen alueen oma turnaus, joita alueen eri seurat pääsevät vuorollaan järjestämään, Mämmi pohtii.

Kiteen Kunnarileirille pääset ilmoittautumaan täältä.

KILPAILU! Mikä nimeksi Kunnarileirin jänismaskotille? Laita oma nimiehdotuksesi ja voit voittaa laatikollisen pesäpalloja! Kilpailu on käynnissä 11.4. asti.