Valitse sivu

Pennanen saapui Joensuuhun kaudelle 2014 valmentajaksi ja kakkospelinjohtajaksi. Vuosien mittaan eri roolit tulivat tutuiksi. Ikimuistoinen mestaruus 2018 oli ensimmäinen niin seuralle kuin Pennaselle itselleen pelinjohtajana.

– Olen kiitollinen ja etuoikeutettu, että olen saanut valmentaa ammatikseni ja tehdä urheilujohtamista osaavassa ja kehittämistyöhön kannustavassa ilmapiirissä. Matkan varrella tavoitteita on saavutettu kentällä ja sen ulkopuolella, mutta silti merkittävin asia on ollut JoMa-yhteisö: muistoja ja ystäviä, jotka säilyvät lopun elämää ammatillisesta statuksesta huolimatta, Pennanen toteaa Joensuun Mailan nettisivuilla.

Historiallisen mestaruuden jälkeen Pennanen on ollut urheilutoimenjohtajan roolissa tärkeänä tekijänä viemässä koko seuran toimintaa valtakunnalliselle huipulle.

– Vuonna 2021 JoMa ei ole vain Suomen paras pesäpalloseura, vaan myös yksi Suomen parhaista urheiluseuroista. Koen merkitykselliseksi sen, että voin siirtyä eteenpäin hyvillä mielin ja ilman dramatiikkaa. Seura on hyvissä käsissä ja uudet vastuunkantajat valmiina viemään soihtua eteenpäin, Pennanen kiittelee.Petri Pennanen kertoi mestariksi kasvamisesta Joensuun Mailan JomaCast-podcastin kahdessa jaksossa keväällä 2020.


 

Super-JoMa Oy:n hallituksen jäsen Ari Mononen kehuu vuolaasti Pennasen ansiokasta panosta niin huippupesäpallon osalta kuin koko seuran rakentamisessa menestyväksi organisaatioksi.

– Petri Pennanen on ollut yhtenä tärkeänä palasena luomassa nykyistä Joensuun Mailaa. ”Penillä” on ollut suuri merkitys joensuunlaisen pelitavan ja -identiteetin luomisessa sekä laajemmin koko lajin ulkopelaamisen uudistamisessa. Samaan aikaan Penin kova vaatimustaso ja ammattitaito ovat nostaneet JoMan valmennus- ja junioriorganisaation uudelle tasolle.

– On hienoa, että voimme auttaa ihmisiä eteenpäin työelämässä ja laajemmin elämässä. Tämä nostaa urheiluseurojen arvostusta myös työnantajina, Mononen huomauttaa.

Pennanen jättää työt Joensuun Mailassa tammikuun lopulla ja aloittaa Itä-Suomen Liikuntaopisto Oy:n toimitusjohtajana 1.2.2021 alkaen.