Valitse sivu

Itä-Länsi

Itä-Länsi Seinäjoella 5.-7.7.2019

 

Itä-Länsi on Suomen suosituin vuotuinen tähdistöottelutapahtuma, jossa ovat vastakkain maailman parhaat pesäpalloilijat viidessä huippuottelussa. Helsingin Hesperian kentältä 1932 käynnistynyt perinne katkesi ainoastaan sotavuosina 1941-42 ja 1944. Seinäjoen heinäkuisessa sunnuntai-illassa 7.7. nähdään jo 85. miesten Itä-Länsi-ottelu. Voitot ovat niukasti Idän hyväksi 38-36.

Ensimmäisen naisten Itä-Länsi-ottelun vei nimiinsä Länsi juoksuin 3-7 Kuopiossa 10.9.1961. Valtakaudet ovat vaihdelleet vuosikymmenten varrella, mutta tätä nykyä Länsi on kautta aikain tilastossa edellä voitoin 25-29. Naisten 58. arvo-ottelu pelataan Seinäjoella lauantaina 6.7.

Huippupesäpallon täyteisen viikonlopun täydentävät A- ja B-poikien sekä B-tyttöjen Itä-Länsi-ottelut. Lipunmyynti käynnistyy loppuvuodesta Ticketmaster Suomen kanavissa www.ticketmaster.fi.

Itä-Länsi on säilyttänyt vahvan kilpailullisen luonteensa, vaikka loukkaantumisia pyritään tietysti kaikin keinoin välttämään arvo-otteluissa. Samalla pesäpalloyhteisö kokoontuu sarjakauden keskellä yhteen rentoutumaan ja viettämään kesäistä viikonloppua tähdistöotteluiden merkeissä. Tule Sinäkin mukaan, nyt huudetaan Länttä ja Itää Seinäjoella 5.-7.7.2019!

Kaikki Itä-Lännestä: www.ita-lansi.fi.

 

 

 

Itä-Länsi