Superpesiksen ja Ykköspesiksen ottelut ovat katsottavissa laadukkaina lähetyksinä Ruudussa. Nyt tarkoitus on rakentaa junioreiden ja alempien sarjatasojen otteluille yhteinen kotipesä, josta kulloisenkin päivän striimattavat ottelut ovat helposti löydettävissä.

– Pesäpalloliitto haluaa kannustaa yhä uusia joukkueita strimaamaan otteluitaan, mikä omalta osaltaan lisää lajin näkyvyyttä. Palvelu on tärkeä erityisesti kotijoukoille silloin, kun he eivät ottelupaikkakunnalle ehdi. Samoin pelaajat pääsevät aivan uudella tavalla osaksi suoria lähetyksiä. Pesäpalloaktiivit puolestaan saavat laajan kattauksen otteluita PesisTV:hen ja voivat valita haluamansa lähetyksen, Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Miika Rantatorikka sanoo.

– Leireillä otettiin viime vuonna historiallisia edistysaskelia, kun PesisTV:tä pilotoitiin. Tälle kesälle palvelua on entisestään laajennettu, suoria lähetyksiä nähdään yhä useammalta kentältä ja olemme ottaneet myös maksujärjestelmän kokeiluun. Leirilähetysten tuotto ohjataan leirin järjestäjälle eli lasten ja nuorten pesäpallotoiminnan tukemiseen. Tämän vuoden leireillä myös joukkueiden omat striimit ovat yhä mahdollisia, vaikka asiasta aiemmin toisin tiedotettiin. Toivomme, että omasta striimausmahdollisuudesta huolimatta käytetään ensisijaisesti PesisTV:n ottelulähetyksiä, niin saamme jatkossa kehitettyä palvelua palautteiden kautta kaiken aikaa paremmaksi, Pesäpalloliiton nuorisopäällikkö Anriika Heinonen jatkaa.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Pesäpalloliitto (@pesis.fi) jakama julkaisu

PesisTV:n toimintaa on tarkoitus laajentaa kaudelle 2025. Palveluun on yhdistetty tulospalveluintegraatio eli tilanneseuranta päivittyy lähetykseen suoraan pesäpallon tulospalvelujärjestelmästä.

– Palvelun piiriin ulotetaan jatkossa kaikki sarjat ja leirit, joiden tv-oikeuksia ei ole myönnetty muille mediakumppaneille. PesisTV avaa myös seuroille ja joukkueille uudenlaisia varainhankinnan mahdollisuuksia. Striimeistä on mahdollisuus periä maksu ja lähetyksiin saadaan lisättyä kumppanimainoksia, Rantatorikka avaa.

– Tavoitteena on hioa yhteistyössä seurojen kanssa PesisTV:stä toimiva kokonaisuus, jossa kaikki voittavat. Kuluttajille tarjotaan laadukas palvelu, edulliseen hintaan. Yhä useampi joukkue saa helpon tavan tuottaa lähetyksiä seuraajilleen sekä tuoda toimintaansa esiin. Jatkossa yhä useamman junioripesäpalloilijan uralla ensimmäinen lyönti ja ensimmäinen kunnari nähdään myös suorissa nettilähetyksissä, mikä on tärkeä kehitysaskel koko lajin kannalta ja mahdollistaa arkistomateriaalin kerryttämisen tulevia vuosia varten, Rantatorikka sanoo.

PesisTV on mukana kaikilla kesän neljällä valtakunnallisella leirillä. Jokaiselta leiriltä näytetään otteluita yhteensä kahdeksalta eri kentältä. Saatavissa on koko leirin, yhden leiripäivän tai yksittäisen ottelu katseluoikeuksia. Siirry katsomaan PesisTV:tä osoitteeseen www.pesis.tv.