Valitse sivu

Kaikkien aikojen lyöjäkuningas, ensimmäisenä 13 miesten Suomen mestaruuteen yltänyt Roope Korhonen arvostettiin vuoden urheilijaksi Kainuussa. Sotkamon Jymyä aina edustanut seuran oma kasvatti pelasi yhden uransa hienoimmista kausista ja nousi valtakunnallisestikin vuoden urheilija -ehdokkaaksi. Kaikki palkitut perusteluineen, kuten vuoden joukkueeksi nostettu Jymyn mestarijoukkue, löytyvät Endurance Kainuun nettisivuilta.

Kempeleen Kirin Tuomas Jussila on vuoden urheilija Pohjois-Pohjanmaalla. Ylivieskan Kuulan kasvatti johdatti kapteenina joukkueensa mitalikantaan ensimmäistä kertaa seurahistoriassa, kuten Pohjois-Pohjanmaan Liikunnan ja Urheilun palkintoperusteluissa kerrotaan.

Naisten mestarijoukkue Pesäkarhut Porista arvostettiin vuoden urheiluteoksi Satakunnassa. Pesäkarhut vei viidennen kohtaamisen ja kukisti tamperelaisen Manse PP:n spektaakkelimaisessa loppuottelusarjassa, joka nosti Superpesiksen koko suomalaisen urheiluväen huulille. Vuoden seuratyöntekijöinä huomioitiin Eurajoelta Juha Mukkala Eurajoen Veikoista ja Kokemäeltä Kaisu Laine Kokemäen Kova-Väestä.

Ylivieskan Kuula juhli tyttöjen Superpesiksessä seurahistoriansa ensimmäistä pesäpallomestaruutta. Huikea saavutus palkittiin Keski-Pohjanmaan Urheilugaalassa vuoden joukkueen tittelillä. Joukkue vei myös Keskipohjanmaa-lehden lukijapalkinnon.

Marja-Liisa Varoselle Elämänura-palkinto

Pohjois-Karjalan Urheilugaalassa koettiin hieno hetki, kun 50 vuotta ansiokasta työtä kiteeläisen pesäpallon eteen tehnyt Marja-Liisa Varonen vastaanotti Elämänura-palkinnon. Veikkaus muisti Varosta Uuno-palkinnolla sekä erityisellä 500 € arvoisella Jokeri–palkinnolla, joka suunnataan Varosen valitsemalle hyväntekeväisyyskohteelle. Samassa tilaisuudessa Tohmajärven Pompun Outi Ruokolainen palkittiin vuoden liikuttajana Tohmajärvellä.

Marja-Liisa Varonen, 50 vuotta ansiokasta työtä pesäpallon parhaaksi. Kuva: Saara Huopalainen

 

Vuoden liikuttaja Outi Ruokolainen Tohmajärven Pompusta. Kuva: Saara Huopalainen

Keski-Suomen Urheilugaalassa Jyväskylän Kiri & Kirittäret Juniorit sai huomiota lajien urheilutekoja palkittaessa. Kiri & Kirittäret Juniorit on kasvanut laadukkaan toiminnan kautta viiden suurimman pesäpalloseuran joukkoon. Olosuhteet Jyväskylässä ottivat aimo harppauksen eteenpäin, kun ensi kesän Itä-Länsi-tapahtumalle puitteet tarjoava uusi Hippoksen pesäpallostadion vihittiin käyttöön. Stadionhanke huomioitiin vuoden olosuhdetekona Keski-Suomessa.

Etelä-Karjalassa Imatran Pallo-Veikkojen Roope Seppänen sai nuoren urheilijan stipendin. Eteläkarjalaisena urheilutekona huomioitiin lentopallon Power Cup -tapahtuma, jonka järjestelyistä vastasi Imatran Pallo-Veikot yhdessä Ruokolahden Rajun kanssa.

Pohjois-Savossa Nerkoon NeNu-Pesiksen Heino Kuokka huomioitiin vuoden liikuttajana Lapinlahdella.

Simon Kirin Ykköspesis-joukkueen Vertti Veittikoski nimettiin lajiensa parhaiden lappilaisurheilijoiden joukkoon.