Valitse sivu

Poikien puolella 2007–2008-ikäluokan kestomenestyjä Oulun Lippo Juniorit otti tunteikkaat voitot kotiutuslyönneillä niin välierissä Jokioisten Koetus Junioreista kuin finaalissa Hyvinkään Tahkosta. Kiihkeästi kannattanut kotiyleisö repesi riemuun, kun Eetu Loponen ratkaisi finaalin kotiutuskilpailun toisella kierroksella välilyönnillään.

Pronssiottelussa Joensuun Maila kellisti JoKo Juniorit – kotiutuslyönneillä, kuinkas muutenkaan. Näin JoMa pysyi mitalikannassa edellisvuoden kullan jälkeen. Tappiotta alkulohkon pelannut JoKo Juniorit joutui tyytymään karvaaseen nelossijaan, mutta tulevaisuudessa senkin voi odottaa muuttuvan iloksi ­– niin upeita tulevia huippupelaajia joukkueessa oli.

Oulun Lippo Juniorit on C-poikien Suomen mestari. Seuran C-tytöt voittivat puolestaan SM-hopeaa. Kuva: Linnea Laatikainen, @linnealaatikainen

Tyttöjen puolella Seinäjoen Maila-Jussit kesti ennakkosuosikin paineet pelaten leirin tappioitta läpi kultaan saakka. Finaalista Oulun Lippo Junioreita vastaan tuli trilleri, jossa SMJ painettiin selkä seinää vasten. Joukkueen henkinen kantti kesti kuitenkin erinomaisesti. Lippo Junioreilla oli kotiutuskilpaan edenneen ottelun tasoittavalla vuorolla neljä paria aikaa lyödä yksi juoksu ja ottaa kulta, mutta SMJ torjui kaikki yritykset ja otti omansa toisella kierroksella.

Myös pronssiottelusta kehkeytyi yhden juoksun jännitysnäytelmä, jossa lopulta mitalit kaulaansa sai erittäin nuorella joukkueella leirillä pelannut Haminan Palloilijat. Neljännen sijan tyttöjen puolella saavutti porilainen Pesäkarhut, joka hävisi leirin aikana ainoastaan Lippo Junioreille ja HP:lle.

Kaikki Nuorisoleirin ottelutulokset ja tilastot löytyvät tulospalvelusta.

Seinäjoen Maila-Jussit voitti kaikki ottelunsa C-tyttöjen SM-sarjassa ja juhli Suomen mestarina. Kuva: Linnea Laatikainen, @linnealaatikainen

C-poikien SM-kultaa: Oulun Lippo Juniorit

Topias Alaspää, Joona Haapanen, Elmo Huotari, Viljami Isoviita, Sampo Kilpi, Ukko Kokko, Eetu Loponen, Niilas Luukkonen, Nolan Luukkonen, Jaakko Marttila, Artturi Niskala, Jesse Savusalo. Saku Suorsa (pj), Niko Parviainen (2. pj)

C-tyttöjen SM-kultaa: Seinäjoen Maila-Jussit

Sara Ania, Anni Hautaniemi, Olivia Kataja, Emmi Kivimäki, Iida Kulkas, Kastanja Luoma, Aino Lähteenmäki, Minttu Meriläinen, Matilda Niskakangas, Juulia Palomäki, Julia Ritola, Kaisa Soini. Jussi Järvinen (pj), Sami-Petteri Kivimäki (2. pj)

C-poikien SM-hopeaa: Hyvinkään Tahko

Terho Heiskanen, Eelis Kasurinen, Tobias Kerola, Joona Koivisto, Samuli Koljonen, Patric Korhonen, Tomi Lehtonen, Paavo Lehto, Jooa Paljakka, Oula Rajala, Veeti Saarimaa, Veeti Saresma, Anthony Valkeavuori, Samu Vesanen. Juuso Kerola (pj), Jere Harjuvaara (2. pj)

C-tyttöjen SM-hopeaa: Oulun Lippo Juniorit

Milla Hautala, Nea Hautala, Eevi Herrala, Pinja Keinänen, Elsa Kesti, Saana Kälkäjä, Eevi Lehtovuori, Karoliina Soppela, Nella Säävälä, Scarlett Tackett, Silja Tegelberg, Lotta Viittanen. Mikael Keinänen (pj), Jarmo Viittanen (2. pj)

C-poikien SM-pronssia: Joensuun Maila

Onni Hirvonen, Antti Kakkinen, Veeti Lappalainen, Nuutti Lehikoinen, Aatu Mehtätalo, Aapo Mononen, Luukas Niskanen, Aapo Pesonen, Otto Puruskainen, Manu Puukilainen, Eemil Puumalainen, Osmo Tajakka. Sami Österlund (pj), Iiro Nokkala (pj), Roni Nykänen (2. pj)

C-tyttöjen SM-pronssia: Haminan Palloilijat

Mira Heikkilä, Elli Holmi, Inka Hovi, Minea Kontinen, Riia Lappalainen, Milla Nakari, Nea Nurmela, Emmi Oleander, Pihla Paasi, Pinja Pasi, Ella Suortti, Katariina Tasa, Vilma Tuutti, Senni Viitanen. Marko Hovi (pj), Kati Hovi (2. pj)

C-poikien SM-sarjan lopulliset sijoitukset

1) Oulun Lippo Juniorit
2) Hyvinkään Tahko
3) Joensuun Maila
4) Jokioisten Koetus juniorit
5) Kouvolan Pallonlyöjät
6) Haapajärven Pesä-Kiilat
7) Sotkamon Jymy 1
8) Kiteen Pallo -90
9) Kempeleen Kiri
10) Alajärven Ankkurit
11) Kankaanpään Maila
12) Nurmon Jymy
13) Puijon Pesis, Kuopio
14) Pattijoen Urheilijat Juniorit, Raahe
15) Vimpelin Veto
16) Koskenkorvan Urheilijat
17) Seinäjoen Maila-Jussit
18) Espoon Pesis
19) Laitilan Jyske
20) Imatran Pallo-Veikot
21) Joensuun Maila
22) Pesäkarhut, Pori
23) Jyväskylän Kiri & Kirittäret Juniorit
24) Sotkamon Jymy 2
25) Iin Urheilijat
26) Kannuksen Ura
27) Keravan Pesis Juniorit
28) Haminan Palloilijat / Kouvolan Pallonlyöjät -yhdistelmä
29) Kouvolan Pallonlyöjät
30) Turku-Pesis
31) Keravan Pesis Juniorit
32) Laihian Luja
33) Summan Ponnistus
34) Pöytyän Urheilijat
35) Pesäsudet, Säkylä / Eurajoen Veikot / Ulvilan Pesä-Veikot -yhdistelmä
36) Loimaan Palloilijat Junioripesis
37) Oulun Lippo Juniorit 2
38) Nurmon Jymy
39) Manse PP, Tampere
40) Koskenkorvan Urheilijat 2
41) Puna-Mustat, Helsinki

C-tyttöjen SM-sarjan lopulliset sijoitukset

1) Seinäjoen Maila-Jussit
2) Oulun Lippo Juniorit
3) Haminan Palloilijat
4) Pesäkarhut 1, Pori
5) Laitilan Jyske
6) Fera, Rauma
7) Haapajärven Pesä-Kiilat
8) Manse PP 1, Tampere
9) Mynämäen Vesa
10) Siilinjärven Pesis
11) Ruoveden Pirkat
12) Kempeleen Kiri
13) Vihdin Pallo
14) Viinijärven Urheilijat
15) Lapuan Virkiä
16) Pattijoen Urheilijat Juniorit, Raahe
17) Kannuksen Ura
18) Mailattaret, Vaasa
19) Seinäjoen Maila-Jussit 2
20) Kiteen Pallo -90
21) Oulaisten Huima
22) Roihu, Helsinki
23) Hyvinkään Tahko 1
24) Alajärven Ankkurit
25) Loimaan Palloilijat Junioripesis
26) Laihian Luja
27) Tyrnävän Tempaus
28) Sotkamon Jymy
29) Jyväskylän Kiri & Kirittäret Juniorit
30) Imatran Pallo-Veikot
31) Pesäkarhut 2, Pori
32) Kuusankosken Puhti
33) Janakkalan Jana
34) Oulun Lippo Juniorit
35) Vimpelin Veto
36) Hyvinkään Tahko 2
37) Siilinjärven Pesis
38) Lahden Mailaveikot
39) Seinäjoen Maila-Jussit 3
40) Pesä Ysit, Lappeenranta
41) Pesäkarhut 3, Pori
42) Lapuan Virkiä / Haapajärven Pesä-Kiilat -yhdistelmä
43) Pattijoen Urheilijat Juniorit 2, Raahe
44) Summan Ponnistus
45) Koskenkorvan Urheilijat
46) Manse PP 2, Tampere