Valitse sivu

Kempeleen Kiristä Joensuun Mailaan siirtynyt Kaakinen, 23, on takonut alkukauden seitsemään otteluun 1+21 lyötyä juoksua ja 31 kärkilyöntiä. Lyötyjä on jo puolet viime vuoden määrästä (43), joka oikeutti yhdeksänteen sijaan koko sarjan tilastossa. Nyt Tyrnävän Tempauksen kasvatti johtaa lyöjä- ja tehotilastoja selvällä erolla seuraaviin.

Kokenut Petteri Kortelainen, 28, on aloittanut tehokkaasti kolmannen kautensa Koskenkorvalla. Lyötyjä toukokuun viiteen otteluun kertyi 1+14, yksi enemmän kuin koko viime kaudella ja kärkilyöntejä 23. Varsinainen ”pöljä päivä” osui voitto-otteluun tamperelaista Manse PP:tä vastaan, kun Kankaanpään Mailan kasvatti takoi nimekkäästä ulkokentästä 1+9 lyötyä.

Go On -Superjokereita myös Ykköspesiksen parhaat

Vaikka säät eivät vielä ole suosineet juoksujen lyöjiä, Ykköspesiksen kuukauden pelaajat ovat takoneet kovia lukemia. Haminan Palloilijoiden Joosua Rättö iski toukokuun neljään otteluun 3+15 lyötyä, jo yli puolet viime kauden saldostaan. Hyvinkään Tahkon kasvatti alkaa lunastaa häneen kohdistettuja odotuksia.

Kajaanin Pallokerhon Mette Leskinen iski puolestaan toukokuun seitsemään otteluun 28 lyötyä juoksua ja 38 kärkilyöntiä. Vuokatin Vedon kasvatti on joukkueensa kapteenina näyttänyt esimerkkiä omilleen myös pelillisesti ja onnistunut illasta toiseen.

Rättö valittiin miesten Ykköspesiksen kuukauden pelaajaksi elokuussa 2022. Leskiselle valinta on uran ensimmäinen.

Kuukauden pelaajat kautta aikain: www.pesis.fi/pesis-info/historia/kuukauden-pelaajat