Suurleiristä on tulossa nimensä veroinen. Aiempi osallistujaennätys, joka noteerattiin 125 joukkueen voimin Tampereella 2018, on lähellä rikkoutua. Tarkka lukumäärä selviää, kun joukkueet vahvistavat ilmoittautumisensa leirille maksamalla joukkue- ja tuomarimaksun. Mikäli joukkue- ja tuomarimaksua ei ole maksettu 14 vuorokauden aikana, ilmoittautuminen raukeaa leirien ilmoittautumisehtojen (pdf) mukaisesti.

Leiriorganisaatiot käyvät ilmoittautumisia läpi mahdollisten peruutusten ja tuplailmoittautumisten varalta. Jos leiri silti täyttyi ennen kuin joukkue ehti ilmoittautua, viimeinen oljenkorsi on ottaa yhteyttä Pesäpalloliiton nuorisopäällikköön Anriika Heinoseen sähköpostitse osoitteeseen anriika.heinonen(ät)pesis.fi.

Leireille ilmoittaudutaan osoitteessa ttk.pesistulokset.fi/ilmoittaudu. Samasta paikasta pääsee tarkastamaan ilmoittautumisten tämänhetkisen tilanteen.

Yli 400 joukkuetta jälleen valtakunnallisille leireille!

Maaliskuun ensimmäinen sunnuntai on vakiintunut tärkeäksi päiväksi pesäpallon juniorijoukkueille. Tälläkin kertaa valtakunnallisille leireille kirjattiin yli 400 joukkueilmoittautumista ensimmäisten tuntien aikana, mikä kertoo suuresta halusta olla mukana kesän huipputapahtumissa. Nuorisopäällikkö Anriika Heinonen on syystäkin iloinen leirien valtavasta veto- ja eritoten pitovoimasta.

– Lapset ja nuoret haluavat päästä sankoin joukoin mukaan liikkumaan ja urheilemaan – mikä olisikaan hienompaa nykyaikana! Osallistumisinnokkuudessa on palattu täysin koronaa edeltäneen ajan lukuihin. Samalla tämä kertoo onnistumisista tärkeässä työssä, jota niin seuroissa, leiriorganisaatioissa kuin Pesäpalloliitossa on tehty laadukkaiden, innostavien ja turvallisten tapahtumien toteuttamiseksi.

– Erityisen hienoa on nähdä Naperoleirin suuri joukkuemäärä. Kokemuksen perusteella leirit vievät mukanaan. Kun lapset ja nuoret innostuvat kerran lähtemään leirille, niiltä ei jatkossa malta pysyä poissa.

Leirit kylvävät hyvää ympärilleen, niin pesäpallotoimintaan kuin alueille yleensä.

– Lapsille ja nuorille rakennamme kasvattavia, yhteisöllisiä tapahtumia, joissa liikutaan ja opitaan ryhmässä toimimisen taitoja. Samalla seurat saavat vahvasti virtaa omaan toimintaansa, kun pesäpallo näkyy vahvasti katukuvassa. Leirit ovat myös monesti koko perheen kesälomanviettopaikkoja. Koko paikkakunnan ja alueen elinkeinoelämä saakin tapahtumista tärkeän piristysruiskeen, Heinonen avaa.

Tulevana kesänä Naperoleiri (10-vuotiaat ja nuoremmat) pelataan Haminassa 31.7.-4.8., Tenavaleiri (12-vuotiaat ja nuoremmat) Kankaanpäässä 2.-7.7., Suurleiri (14-vuotiaat ja nuoremmat) Joensuussa 18.-23.7. ja Nuorisoleiri (16-vuotiaat ja nuoremmat) Oulussa 24.-29.7. Kaikilla pesäpalloleireillä jakavat oikeutta alle 18-vuotiaat nuorisotuomarit. Valtakunnallisten leirien tuomari-ilmoittautuminen alkaa 1.4.