Haapakoski, kolminkertainen kentän paras Itä-Länsi-otteluista, debytoi arvo-ottelussa 2004 ja Puputti vuotta myöhemmin. Molemmat edustivat samaa seuraa, Vimpelin Vetoa 2010-2018 ja voittivat näinä vuosina kolme Suomen mestaruutta.

Juhlavuoden miesten arvo-otteluun Länsi lähtee 70 Itä-Lännen kokemuksella Idän 47:ää vastaan. Kentällä nähdään myös hallitseva vuoden pesäpalloilija, kolmesti tittelin saavuttanut Manse PP:n Tuomas Jussila. Idän kokeneeseen kalustoon lukeutuu Kouvolan Pallonlyöjien Matti Latvala yhdeksännessä Itä-Lännessään.

Ensikertalaisia on mukana neljä. Idän joukkueessa pelaavat Sotkamon Jymyn Jussi Korhonen ja Kalle Kuosmanen sekä Joensuun Mailaa nykyisin edustava Juho Toivola. Lännen kotiutusosastoa vahvistaa erinomaisessa lyönnissä alkukauden ollut Juuso Keski-Koukkari raahelaisesta Pattijoen Urheilijoista.

Pesäpallon 100-vuotisjuhlavuoden Itä-Länsi-ottelut pelataan Tampereella 9.-10.7. Kautta aikain ensimmäinen miesten Itä-Länsi-ottelu pelattiin Helsingin Hesperiassa 2.10.1932 eli liki 90 vuotta sitten.

Aapo Komulainen iso nimi poikien Itä-Lännessä

Juhlavuoden Itä-Länsi-tapahtuman Tampereella avaa poikien arvo-ottelu lauantaina kello 14. Mukana on useita miestenkin Superpesiksessä vastuullisiin rooleihin nousseita ratkaisijoita, kuten Sotkamon Jymyn Jere Heikkinen ja Iivari Vihanto, Seinäjoen Maila-Jussien Veeti Kettunen, Vimpelin Vedon Aleksi Lassila sekä Kouvolan Pallonlyöjien Elias Pitkänen.

Pattijoen Urheilijoiden Mikael Mäkelä on pelannut vahvan alkukauden. Kun seurajoukkue on poikien Superpesiksessä Kempeleen Kiri, arvo-otteluedustus on Idän puolella.

Myös Sotkamon Jymyn Aapo Komulaisen ansioluettelo on nuoresta iästä huolimatta muhkea. Miesten Superpesiksen vuoden tulokas ja Suomen mestari 2020 sekä kaksinkertainen vuoden poikapesäpalloilija pelaa ensi kertaa poikien Itä-Lännessä.

Juhlavuoden Itä-Länsi-joukkueet

Miesten Itä-Länsi-joukkueet 2022 (pdf)

Naisten Itä-Länsi-joukkueet 2022 (pdf)

Poikien Itä-Länsi-joukkueet 2022 (pdf)

Tyttöjen Itä-Länsi-joukkueet 2022 (pdf)