Valitse sivu

Isoimmissa otsikoissa painottuu usein perustellusti huoli lasten ja nuorten liian vähäisestä liikkumisesta. Pesäpalloleirien esimerkki kertoo kuitenkin laajamittaisesta kiinnostuksesta, kun toiminta on järjestetty laadukkaasti ja vastuullisesti.

Kapasiteetin rajoja on koeteltu pesäpalloleireillä tiuhaan viime vuosina ja vastaavaa odotettiin tälläkin kertaa. Valtaisa innostus saavutti kuitenkin aivan uudet mittasuhteet. Loimaan Tenavaleirin 110 paikkaa varattiin täyteen kuudessa minuutissa.

Leirille ilmoittautuneen joukkueen tulee vahvistaa ilmoittautumisensa ennakkomaksulla ensi tilassa, sillä kiinnostuneita on leiristä riippuen varapaikoille asti. Joukkue, joka ei ole päässyt mukaan haluamalleen leirille, voi vielä ottaa yhteyttä leiritoiminnan vastuuhenkilöön Juha Kuoppalaan, juha.kuoppala(ät)pesis.fi.

– Näin nopeasti leirit eivät ole koskaan täyttyneet. Positiivisen haasteen kanssa tässä ollaan tekemisissä, sillä tietenkin mahtavat leirikokemukset haluttaisiin varmistaa kaikille lapsille ja nuorille. Samalla valtava suosio on upea palaute viime vuosien leirien tekijöille ja joukkueiden vapaaehtoisille. Positiiviset kokemukset ovat innostaneet lapsia ja nuoria jatkamaan hyvän harrastuksen parissa, leiritoiminnan vastuuhenkilö Juha Kuoppala Pesäpalloliitosta iloitsee.

– Majoitustilat ja kenttien määrä aiheuttavat suurimman haasteen leirien joukkuemäärän kasvattamiselle. Haluamme myös toimia vastuullisesti, etteivät leirialueen etäisyydet kasva liian pitkiksi, mikä aiheuttaisi aikatauluhaasteitakin. Leiritoiminta on pesäpallon kruununjalokivi, josta pidetään aina hyvää huolta. Haluamme kanavoida positiivisen kehityksen virtaamaan vuolaasti sekä tukemaan tulevaisuudenkuvan tavoitteita ja koko lajin eteenpäinmenoa kohti pesäpallon 100-vuotisjuhlavuotta 2022, Kuoppala painottaa.

Pesäpallon leiriotteluissa oikeutta jakavat 18-vuotiaat ja tätä nuoremmat nuorisotuomarit. Heidän tukenaan kentillä toimii 18 vuotta täyttäneitä tuomaritarkkailijoita. Myös nuorisotuomareiden ja tuomaritarkkailijoiden ilmoittautuminen on alkanut Pesistulospalvelussa osoitteessa www.pesistulospalvelu.fi.

Pesäpallon valtakunnallinen F-G-ikäisten Naperoleiri pelataan Kajaanissa 28.7.-1.8., E-ikäisten Tenavaleiri Loimaalla 13.-18.7., D-ikäisten Suurleiri Raumalla, Eurajoella ja Laitilassa 5.-10.7. sekä C-ikäisten Nuorisoleiri Kuopiossa ja Siilinjärvellä 20.-25.7.

Leireille ilmoittautuneiden joukkueiden määrät 1.3. kello 13.30

Naperoleiri 93
Tenavaleiri 110
Suurleiri 121
Nuorisoleiri 84

Yhteensä 408