Valitse sivu

Pesäpalloliiton kevätkokous 2016 hyväksyi lajille tulevaisuudenkuvan, jonka tähtäin asetettiin kansallispelin 100-vuotisjuhlavuoteen 2022. Juhlavuoden valmistelun suunnittelu ja toteutus alkaa toden teolla vuoden 2020 aikana. Tätä silmällä pitäen Arto Ojaniemi siirtyy toiminnanjohtajan tehtävistä pesäpallon juhlavuoden 2022 pääsihteeriksi 1.3.2020 alkaen. Uuden toiminnanjohtajan nimi julkaistaan myöhemmin.

Karvialaislähtöinen Ojaniemi on pitkän linjan pesäpallotoimija, joka pestattiin ensi kertaa Pesäpalloliiton palvelukseen, tuolloin kilpailupäälliköksi, Mailan päivänä 17.5.1983. Kahdeksan vuoden rupeaman jälkeen Ojaniemi ansioitui sähköisen tulospalvelun kehittäjänä ja uranuurtajana yhdessä Markku Uusipaavalniemen kanssa sekä myöhemmin Superpesiksen kilpailupäällikkönä siviilitöidensä ohessa. Pesäpalloliiton toiminnanjohtajan tehtävät kutsuivat joulukuun 2006 alussa yli 30 vuotta tehtävässä toimineen Markku Pullisen jäätyä eläkkeelle. Sydämellään pesäpallon puolesta toiminut Ojaniemi keskittyi erityisesti palveluorganisaation kehittämiseen ja sen perustehtävien terävöittämiseen. Ojaniemen siirtyessä juhlavuoden pääsihteeriksi pesäpalloliikkeen talous on mallillaan ja pesäpallolla on enemmän lisenssin hankkineita rekisteröityneitä harrastajia kuin koskaan aiemmin.

– On todella hienoa ja etuoikeutettua päästä vetämään ainutlaatuista, uniikkia projektia ja keskittämään kaikki voimavarat siihen, kun Suomen kansallispeli pesäpallo täyttää kunniakkaat 100 vuotta, Ojaniemi toteaa.

Pesäpalloliiton markkinointi- ja viestintäjohtajana toiminut turkulainen Jussi Pyysalo siirtyy organisaation palveluksesta uusien haasteiden pariin. Pyysalo tuli Superpesiksen Oy:n toimitusjohtajaksi 11.2.2013 ja oli vahvasti viemässä lajia uudelle aikakaudelle sekä sähköisten palveluiden sekä tietojärjestelmien osalta. Samoin huippupesäpallossa uudistettiin seurojen talouden seurantaa merkittävästi. Superpesis on yksi vahvimmista kotimaisista urheilubrändeistä ja palloilusarjoista 14 miesten ja 12 naisten joukkueellaan kaudella 2020.

– Näiden seitsemän pesisvuoden jälkeen on aika vaihtaa haasteita ja siirtyä takaisin terveysteknologian pariin, uusia kotimaisia innovaatioita kaupallistamaan. Olen pesiskuvioissa saanut olla mukana viemässä lajiamme eteenpäin ja tutustunut lukuisiin mahtaviin persooniin. Näiden vuosien aikana syntyneet upeat muistot ja ihmissuhteet pysyvät varmasti mukanani loppuelämän. Pesis ei kuitenkaan elämästäni tule jatkossakaan katoamaan, joten pesiskentillä minut tullaan edelleen bongaamaan, niin kotimaassa kuin ulkomaillakin, Pyysalo toteaa.

Markkinointi- ja viestintäjohtajan toimenkuva lakkautetaan ja tehtävät hoidetaan jatkossa pesäpalloliikkeen sisäisin järjestelyin.

Yhteistoimintaneuvottelut käytiin suunnittelun mukaisesti positiivisessa yhteistoimintalain hengen mukaisessa yhteisymmärryksessä ja ne antoivat hyvän lähtökohdan johtamisjärjestelmän kehittämiseen. Asetetun tavoitteen mukaisesti henkilöstön tarkennetut tehtävänkuvaukset ja johtamisjärjestelmän kehittäminen edelleen tukevat jatkossa paremmin Pesäpalloliiton strategian mukaisia tavoitteita ja toimintaa. Yt-neuvottelut saatettiin päätökseen 7.-8.1.2020 välisenä aikana.

Lisätietoa: Ossi Savolainen, Pesäpalloliiton puheenjohtaja, 040 589 8415
Rauno Airas, Pesäpalloliiton 1. varapuheenjohtaja, 040 060 4646