PESÄPALLOLIITON ETELÄINEN ALUE

Yksi yhteinen liike.

PESÄTUOMARIKSI PÄÄKAUPUNKISEUDULLA?

Hei!

Pesiskesä odottaa niin pelaajia kuin tuomareita. Yhä useampi valitsee molemmat roolit ja toisiaan tukevat vaihtoehdot.

Leirit ovat loistava vaihtoehto juniori-ikäisille tuomaritoiminnasta kiinnostuneille jo pienestä pitäen. Kun kohti vanhempia juniori-ikäluokkia ja aikuisikään mennään, yläsarjojen pesäpallotuomaritehtävät opettavat paljon lisää ja uutta eritoten tuomariston yhteistoiminnasta – tukien etenemistä myös peli- ja syöttötuomarina.

Pesätuomaritehtäviä on tarjolla Superpesiksessä, Ykköspesiksessä ja suomensarjassa. Erityisesti Superpesiksen ja miesten Ykköspesiksen otteluihin tuomarit kulkevat yleensä nelikkoina kauemmas kotipaikkakunniltaan. Peli- ja syöttötuomareiden lisäksi samaan autoon hyppäävät kakkos- ja kolmostuomarit.

Matkoilla oppii paljon hyödyllistä asiaa pesäpallosta ja tuomaritoiminnasta. Tuleva ottelu ja joukkueet käydään yhdessä läpi sekä hiotaan tuomariston yhteistoimintaan liittyvät asiat priimakuntoon. Pesätuomaritehtävät opettavat paljon ja tukevat etenemistä myös peli- ja syöttötuomarin polulla. Pelaaja puolestaan saa kakkos- ja kolmostuomarina toimiessaan uudenlaisia näkökulmia peliin sekä pelin lukemiseen.

Yläsarjojen pesätuomaritehtävät avaavat kovatasoisiin huippupesäpallo-otteluihin loistavan näköalapaikan, joka on saavutettavissa nopeallakin aikataululla. Jos nelikko oikein hyvin kesän otteluissaan onnistuu, tie on auki pitkälle syksyyn ja kauden huipentaviin pudotuspeliotteluihin asti!

Tuomaritoiminta on kaikin puolin kehittävä harrastus, jonka parissa karttuvat yleensäkin elämässä tarvittavat tiedot ja taidot. Samalla on mahdollisuus hankkia kesätienestejä! Tuomaritoiminta käy kesätyöstäkin – varsinkin, jos oikein aktiivisesti viheltää.

Kiinnostuitko? Pesäpallon pitkäikäisin erotuomarikerho, vuonna 1953 perustettu Pp. Tuomarit ry. Helsingistä, toivottaa kaikki tuomaritoiminnasta pääkaupunkiseudulla kiinnostuneet tervetulleiksi mukaan toimintaan. Tuomarikerho on yhteisö, joka organisoi toimintaa, kehittää tuomarikoulutusta, toimii tuomareiden vuorovaikutuskanavana sekä edistää – sarjatasosta riippumatta – kaikkien tuomareiden asiaa alueellaan.

Jätä yhteystietosi verkkolomakkeella tästä linkistä, niin kerromme lisää, jos pesätuomaritehtävät vähänkään kiinnostavat ja innostavat!

Halutessasi voit myös ohjata lisäkysymykset suoraan maakuntakouluttajillemme tai tuomarikerhomme puheenjohtajalle:

Kalle Hietanen, maakuntakouluttaja | kalle.hietanen(ät)saunalahti.fi | 040 836 3822
Sami Ritola, maakuntakouluttaja | sami.ritola(ät)etelanpesis.fi | 045 128 7414
Miko Kotiniemi, PP-Tuomarit, puheenjohtaja | miko_kotiniemi(ät)hotmail.com | 040 581 0994

*) Jani Komulainen Läntisen alueen pelaajasta pelinjohtajaksi -esityksessään

”Tuomaripolku kulki tietenkin pesätuomarointien kautta. Tuomarihomma on ollut tärkeä, se on myös tukenut menestystäni pesäpallon saralla. Olin Ykköspesiksessä syöttötuomarina pelatessani itsekin lukkarina ja opin valtavasti tuomarihommista omaan pelaamiseen. Olen ollut myös Superpesiksessä jonkun pelin kolmostuomarina. Vielä tänäkin päivänä tiedän säännöt aika hyvin ja pystyn haastamaan tuomareita tarpeen tullen tulkinnoista, kun itselläni on niistä oma kokemus.”

Jani Komulainen*, Sotkamon Jymy
12 SM-kultaa pelaajana, 15 Itä-Länttä
1 SM-kulta ja 1 Itä-Länsi pelinjohtajana

Kuva: Juha Leskinen

Pesisleirit