Kultaisen ansioristin sai Varsinais-Suomen Pesis ry:n toiminnanjohtajana yli 30 vuotta työskennellyt Satu Mikola Turusta. Ansioristillä huomioitiin Mika Mikola Ulvilasta, ansiomitalilla kullatuin ristein Paavo Kallio Pöytyältä ja Sami Mäki Laitilasta sekä ansiomitalilla Juha Lehto Mynämäeltä.

– Palkitseminen lämmittää mieltä erityisen paljon, kun mukana on näin monta Varsinais-Suomen Pesiksen ja valtakunnallisestikin koko lajin eteen arvokasta työtä tehnyttä aktiivia. Näiden toimijoiden vahvalla myötävaikutuksella niin Laitilan Jyske, Mynämäen Vesa kuin Pöytyän Urheilijat ovat nousseet tunnetuiksi, menestyviksi ja elinvoimaisiksi pesäpalloseuroiksi – Varsinais-Suomen Pesis heidän tukenaan maakunnallisena järjestönä. Lämmin kiitos, Satu Mikola lausuu.

Liikuntakulttuurin ja urheilun parissa ansioituneille henkilöille myönnettiin yhteensä 448 ansioristiä ja -mitalia vuonna 2022.

– Tämä on osoitus siitä arvostuksesta, jota haluamme antaa tekemällenne vapaaehtoistyölle ja toiminnalle suomalaisen liikuntakulttuurin hyväksi, totesi ministeri Kurvinen opetus- ja kulttuuriministeriön tiedotteessa.

Ari Monoselle liikunnan ansiomitali kullatuin ristein

Ministeri Kurvinen myönsi Ari Monoselle liikunnan ansiomitalin kullatuin ristein pitkäaikaisesta valtakunnallisesta sekä kansainvälisestä toiminnasta liikuntakulttuurin hyväksi, tiedotti Joensuun Maila sosiaalisen median kanavillaan. Toimitusjohtaja Mononen toimii myös Pesäpalloliiton ensimmäisenä varapuheenjohtajana.

Varsinais-Suomen Pesiksen toimijoille myönnetyt liikunnan ansioristit ja -mitalit

Kultainen ansioristi: Satu Mikola, Turku
Ansioristi: Mika Mikola, Ulvila
Ansiomitali kullatuin ristein: Paavo Kallio, Pöytyä
Ansiomitali kullatuin ristein: Sami Mäki, Laitila
Ansiomitali: Juha Lehto, Mynämäki