Kasvattajaseurassaan Pesäkarhuissa Nummikari pääsi pelaamaan kaksi Superpesiksen runkosarjaottelua, ensimmäisen jokeripaidassa vain 15-vuotiaana kaudella 2018 ja toisen lautasen äärellä viime vuonna. Nyt vastuuta ja luottoa on riittänyt isossa roolissa kaikkiin kauden otteluihin. Nummikari on mahtavan lukkaripelinsä lisäksi takonut 1+13 lyötyä juoksua, toiseksi eniten joukkueessaan heti Go On Superjokeri Teea-Kaisa Vikiön jälkeen.

– Ihan hyvin on mennyt. Tietenkin tulee välillä onnistumisia ja välillä epäonnistumisia, mutta se kuuluu tähän, kun totuttelee uuteen sarjaan, Nummikari sanoo piikkarit tiukasti kentän pinnassa.

Roihuttaret on pelannut tukun tasaisia otteluita kauden mittaan. Jossittelu on turhaa, mutta kääntämällä muutaman tiukan jakson edukseen joukkue voisi olla lähellä pudotuspelipaikkaa. Kokonaisarvosana sarjanousijalle on kuitenkin erinomainen. Täydelliset ohipelit ovat olleet harvassa.

– Tosi kivaa on ollut pelata. Tämä on ihan se sarjataso, jossa meidän kuuluukin pelata. Mukavaa on ollut, kun saa joukkueessa vastuuta – kotiutuksissa ja ulkopelissä varsinkin, Nummikari iloitsee.

Roihuttarien myötä paikallinen pesäpallokulttuuri Itä-Helsingissä on nostanut päätään. Joukkueen kotiottelut ovat keränneet kehuja tunnelmastaan, minkä toi viimeksi esiin Helsingin Uutiset kuluvalla viikolla. Yhteisö tukee ja kannustaa omiaan. Nummikari on viihtynyt Helsingissä ja seurassa oikein hyvin, mistä on osoituksena tuore jatkosopimus kaudelle 2022.

– Meillä on hyvä kotiyleisö, joka pitää paljon ääntä. He tuulettavat ja taputtavat meidän suorituksillemme. Se on kyllä kivaa, parempaa ei voisi toivoa.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Pesäpallon Itä-Länsi (@ita_lansi) jakama julkaisu

Roihuttaret saa kotikentälleen vieraaksi Lapuan Virkiän torstaina. Sen jälkeen Nummikaria odottaa aivan erityinen ottelu. Yksi kruunu hienolle kaudelle on uran ensimmäinen valinta tyttöjen Itä-Länteen, jonka Pesäkarhujen kasvatti saa kunnian pelata entisellä kotikentällään, Porin Erku-Areenalla. Nummikari myöntää odottavansa arvo-ottelua jo innolla ja sopivasti pienellä jännityksellä.

– Ehkä kumminkin vähän jännittää, katsomossa on varmasti tuttuja. Täytyy vain pelata omaa, rentoa peliä, niin hyvä siitä tulee.

Omaa rentoa peliään Nummikari on pelannut koko kauden – menestyksekkäästi – ja lunastanut paikkansa yhtenä Roihuvuoren kotiyleisön suosikeista.

Roihuttaret kohtaa Lapuan Virkiän naisten superpesisottelussa torstaina kello 18. Lisätietoa ottelusta löytyy Roihun nettisivuilta.

Itä-Länsi-tapahtuma käynnistyy nuorten päivän merkeissä perjantaina. Poikien arvo-ottelu pelataan kello 14.30 ja tyttöjen arvo-ottelu kello 18.30. Liput myy Ticketmaster Suomi.