Korona viivästytti kauden alkua pesisjoukkueissa keväällä ja alkukesästä, mutta Jokioisten Koetus junioreiden pesiskouluun ilmoittautumisissa se ei enää näkynyt. Kesän 2021 Pyroll-pesiskouluun ilmoittautui yhteensä 94 lasta. 

Kaiken takana on seuratuki

JoKo juniorit haki ja sai seuratukea Opetus- ja kulttuuriministeriöltä hankkeelle: Forssan seutu etenee ja ottaa kopin. Hankkeen tarkoitus oli viedä pesiksen ilosanomaa naapurikuntiin mm. pesiskoulujen myötä. Lisäksi järjestettiin pesisiltoja, joihin sai tulla mukaan koko perheen kanssa. Rahoitus mahdollisti seuralle pesiskoulurehtorin palkkaamisen, uusien välineiden hankinnat ja pesiskouluesitteiden painatuksen. Näin saatiin työntekijä, jaettavat materiaalit sekä asianmukaiset välineet kuntoon koulukäynneille.

Pohjatyö onnistuneeseen pesiskouluun tehtiin koulukäynneillä

Pesiskouluun valittiin rehtoriksi Johanna Lehtonen, jolla itsellä on pitkä pelaajatausta, kokemusta myös valmennuksesta sekä opinnot varhaiskasvatuksen sosionomiksi käynnissä Tampereella. Johanna kiersi yhdessä pesiskoulun ohjaajien kanssa kaikki alueen koulut Forssassa, Tammelassa, Ypäjällä ja Jokioisilla. Tästä yhteistyöstä on tietysti kiittäminen myös alueen koulujen rehtoreita, että kouluihin sai tulla. Vastaanotto oli hyvä ja opettajiltakin tuli kiitosta, kun liikuntatunneille tuli uusia ideoita. Lapset saivat ohjatun pesistunnin jälkeen mainoksen pesiskoulusta, johon sai ilmoittautua suoraan seuran internet-sivuilla.

Yhteistyössä on voimaa

Se, että pieni seura pystyy tarjoamaan monelle nuorelle kesätöitä, on ihan huippu juttu! Jokioisten kunta, Jokioisten Osuuspankki ja Pyroll olivat mukana pesiskoulussa siten, että heidän avullaan pystyttiin tarjoamaan viidelle nuorelle kesätöitä pesiskoulusta. Ohjaajina rehtorin kanssa toimivat Niko Kinos, Miika Kinos, Joel Paavilainen, Moona Ronkainen ja Iida Ronkainen. Lisäksi apuohjaajana pesiskoulupäivässä toimi Rasmus Lintula.

Pesiskoulu pyöri neljällä paikkakunnalla neljä viikkoa, kaksi kertaa viikossa eli kaikille osallistujille tuli yhteensä kahdeksan pesiskoulukertaa. Pesiskoulun suunnittelu ja valmistelu tehtiin yhteistyössä junioripäällikkö Ari Kenttäahon ja Johanna Lehtosen kanssa. Poikkeusaikana pesiskoulussa kiinnitettiin erityistä huomiota turvallisuuteen. Desinfiointiainetta sekä käsidesiä kului ihan kunnolla. Hyvä suunnittelu ja valmistelu näkyi palautteessa. Johanna ja ohjaajat hoitivat tehtävänsä vastuullisesti ja seura saikin paljon kiitosta onnistuneesta pesiskoulusta, niin osallistujilta kuin vanhemmilta. Pesiskoulu huipentui vielä pelipäivään, jossa kaikki osallistujat pääsivät näyttämään opittuja taitoja ja nauttimaan pelin huumasta. Lisäksi pesiskoululaiset kutsutaan yhdessä vanhempien kanssa seuraamaan miesten suomensarjan ottelua, jonka tauolla kaikille jaetaan pesiskoulumitalit.

Mitä on tarjolla pesiskoulun jälkeen?

JoKo juniorit tarjoaa mahdollisuuden harrastaa pesistä lähes ympäri vuoden. Seuralla on juniorisarjoissa G-, F-, E-, D-, C- ja Poikien Ykköspesis-joukkueet. Yhteistyötä tehdään Hämeenlinnan Paukun ja Humppilan Veikkojen kanssa. Seuran tavoitteena on tarjota jokaiselle lapselle sopivaa pelaajapolkua; harrastelusta SM-tason kilpajoukkueisiin asti.

Uusia, nuorimpia harrastajia ohjataan ottamaan yhteyttä suoraan valmentaja Mikko Laihoon, jonka vastuulla ovat seuran G- ja F-juniorit. Yhteystiedot löytyvät seuran internet-sivuilta www.jokioistenkoetusjuniorit.fi.