Osa Eteläisen alueen aluesarjoista on jo käynnistynyt ja loputkin käynnistyvät lähiviikkojen aikana. Sujuvan ja turvallisen pelaamisen mahdollistamiseksi muistutus ajankohtaisiin asioihin.

1. E-ikäisten pelisarja pelataan kolmen palon säännöllä
Eteläisellä alueella tehtiin kesällä 2020 sääntökokeilu, jossa E-ikäiset juniorit pelasivat kesän sarjapelit normaaleja pesäpallon sääntöjä noudattaen.
Saadun palautteen perusteella pelitapaa jatketaan myös tänä kesänä. Sääntö koskee kaikkia E-ikäisten pelisarjan pelejä eikä siitä voi tehdä ottelukohtaisia
poikkeuksia.
LUE LISÄÄ

2. Turnauskäyntänteet
Mikäli otteluita pelataan turnauksina, suositellaan turnausten järjestelyvastuita jaettavaksi. Tämä tarkoittaa, että vierasjoukkueet osallistuvat tuomarointi- ja kirjurointitehtäviin otteluissa. Toimintatapa ja käytänteet sovitaan tarkemmin joukkueiden kesken. Turnauksen järjestävä taho viestii osallistuville joukkueille, miten toimitsijavuorojen suhteen toimitaan.

3. Peliaika
Turnausmuotoisissa otteluissa G- ja F-juniorit noudattavat kilpailumääräysten peliaikaa. Turnausmuotoisissa peliaika on 3 vuoroparia tai 45 minuuttia tasavuoroin. Yksittäisenä otteluna pelattaessa peliaika
on 2+2(+supervuoropari+kotiutuskisa) vuoroparia tai 3 vuoroparia.

B-C-ja D-ikäisten turnausmuotoisissa peleissä peliaika on 3+3+kotiutuskisa. Yksittäisessä ottelussa peliaika on 4+4+Supervuoro+kotiutuskisa.
Peliajat turnauksiin ja yksittäisiin otteluihin löytyvät kilpailumääräysten sivulta 12.
ALUEELLISET KILPAILUMÄÄRÄYKSET

4. Voimassaolevat rajoitukset
Koronapandemiasta johtuen eteläisellä alueella on erilaisia rajoituksia lasten ja nuorten sekä aikuisten kilpailutoiminnan suhteen. Turnauksen tai ottelun järjestäjän tulee olla tietoinen oman kuntansa rajoituksista ja toimia niiden mukaisesti.

Tsemppiä alkavaan kilpailukauteen!