Eteläisen alueen sarjojen osalta on pelien sopimisesta annettu ohjeistus joukkueiden yhteyshenkilöille. Poikkeuksellinen tilanne vaatii joukkueilta ja taustahenkilöiltä kärsivällisyyttä, sillä seurat ja joukkueet ovat eri tilanteissa niin koronarajoitusten, kenttien kuin pelaajien pelaamisen suhteen eri sarjoissa. Huomioi nämä asiat, kun pelejä sovitaan kalenteriin.

1. Sarjajärjestelmät valtakunnallisten sarjojen osalta ovat vielä suurimmalta osin työn alla.
– Esimerkki: C-juniorien SM-sarjojen ottelut ovat riippuvaisia eri paikkakuntien koronarajoituksista sekä osalla joukkueista B-tyttöjen Superpesiksen sarjaohjelmasta. Kun nämä eivät ole kaikkialla vielä tiedossa tai siirtoja sovittu, on sillä vaikutusta myös aluesarjapelaamiseen.

2. Aluesarjoja sovitaan yhtäaikaisesti, ei yhtä isolla porrastuksella kuten aiemmin
– Osalla joukkueista on mahdollisuus jo pelata, osalla ei. Tämän vuoksi pelejä sovitaan päällekkäin, jotta edes jotkut sarjat pääsevät aloittamaan pelitoiminnan. Normaalisti pelipäivät lähtevät purkautumaan ylhäältä alaspäin.

3. Pelipäivien määrä on haaste
– Koronarajoituksista ja tiiviistä pelitahdista johtuen päällekkäisyyksiä on varmasti ja kompromisseja on pakko tehdä. Tähän toivomme puolin ja toisin joukkueilta joustavuutta, jotta pelit saadaan pelattua.

4. Suositaan pitkän pelimatkan otteluita pelattavaksi tuplaotteluina ja turnausmuotoisesti
– Esimerkiksi Eteläisellä alueella Varsinais-Suomen ja Kymenlaakson joukkueiden väliset ottelut on hyvä toteuttaa tuplaotteluina tai turnauksina. Samalla vähenee ylimääräinen matkustaminen sairaanhoitopiirin alueelta toiselle. Tämä sujuvoittaa pelikauden aikaista toimintaa ja vähentää epävarmuustekijöitä, kun pelataan saman reissun aikana useampi ottelu samaa joukkuetta vastaan.

5. Jokaisella paikkakunnalla noudatetaan aluehallintoviraston, kaupungin tai kunnan ja sairaanhoitopiirin rajoituksia ja ohjeita kilpailutoiminnan suhteen.
– Näiden rajoitusten pohjalta sarjatoimintaa siirretään tai käynnistetään. Pesäpalloliitto ja Eteläinen alue noudattaa kulloinkin voimassa olevia rajoituksia ja kilpailutoiminta suhteutetaan voimassa oleviin rajoituksiin. Seurojen tulee seurata oman paikkakuntansa ohjeistuksia ja toimia niiden mukaisesti.

Kaikki seurat ja joukkueet eivät ole samalla viivalla toistensa kanssa. Vaikuttavia tekijöitä on mm. pelattavat sarjat (alueelliset ja valtakunnalliset), valmentajien ja pelinjohtajien päällekkäiset sarjat, kenttäkalenterit eri seuroissa sekä kulloinkin voimassa olevat koronarajoitukset. Toivomme seuroilta ja joukkueilta kärsivällisyyttä ja joustavuutta pelien sopimiseksi.

Lisätietoja:
Kilpailupäällikkö
Sami Ritola
sami.ritola@etelanpesis.fi

Aluevastaava
Mauri Tunkelo
mauri.tunkelo@pesis.fi